Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Bang voor geesten
Ingezonden:  28 Dec 2013 20:02
Hallo iedereen,

Ik heb me pas aangemeld bij dit forum, en ik hoop dat iemand me bij dit probleem kan helpen.

Ik zal bij het begin beginnen. Al sinds ik kind was ben ik bang voor geesten. Ik hoorde toen heel vaak stemmen van iemand (van een familielid) in een andere kamer, terwijl dit persoon helemaal niet thuis was. Ook heb ik wel is gehad dat ik bijvoorbeeld iemand 1 seconde zag zitten (ook een familielid) die ook helemaal daar niet was.

Mijn nachtrust was vaak hevig verstoord. Ik had vaak rillingen en mijn gevoel zei me dat er iets was. Het is ook wel is gebeurd dat ik dacht aangeraakt te worden. Door deze ervaringen werden minder toen ik ouder werd, en ik dacht er helemaal van af te komen.

Helaas is dit niet gebeurd. Soms gaat het weken goed, waarbij ik helemaal nergens last van heb en ook gewoon goed kan slapen. Dan gebeurd het weer dat ik het idee heb dat er wat is en word ik erg onrustig. Ook heb ik nog steeds dat ik af en toe stemmen hoor van mensen in een andere kamer die er helemaal niet zijn.

Soms zie ik vanuit mijn ooghoeken dingen. Al kan dit denk ik verwaarloosd worden aangezien je niet echt op het perifere zicht kan rekenen.

Ook weet ik soms welke dingen er in de toekomst gaan gebeuren, die ook echt gebeuren dan. Is een gevoel, moeilijk uit te leggen. Al denk ik dat dat er ook los van staat.

Ik weet niet hoe ik er vanaf moet komen. Ik wil niet geloven dat er geesten zijn, misschien beeld ik me ook wel alles in.

Maar mocht er toch iets zijn, iemand ervaringen mee om er vanaf te komen?

Bij voorbaat dank.
Ingezonden:  28 Dec 2013 20:16
Wat jij beschrijft hoort er allemaal bij. Je ziet inderdaad geesten, meestal uit je ooghoeken, dat kan soms verbeelding zijn maar aan je beschrijvingen te zien is het de werkelijkheid die je ziet.
Je wilt niet geloven dat er geesten zijn? Dat is denk ik een stukje dat je toch moet accepteren, maar als je er echt vanaf wil zijn er wel mediums of andere manieren om je "ontvangst" aan te passen. Hierin ben ik niet zo thuis en ik heb op gebied van afsluiten geen recht van spreken.
Maar waarom dan, vind je het eng? De eerste stap lijkt me vooral accepteren dat het zo is, en proberen over angst heen te komen.
Ingezonden:  29 Dec 2013 01:32
Hallo,

Ook ik zie ,hoor en voel geesten vanaf mijn vroege jeugd.
Ik wil er ook niks mee te maken hebben,maar het overkomt je en natuurlijk is dat best eng.

Wat mij helpt is denken of ik ook zo bang zou zijn wanneer de stem of degene die ik zie of voel geen geest/entiteit zou zijn.

Want wat gebeurd er nu feitelijk ?

In het huis waar we momenteel wonen hebben we heel veel rare dingen mee gemaakt .

Maar het engste is een aanraking ,stem of iets zien en is dat nu eigenlijk wel zo eng ?
Want verder gebeurd er niks.

Ook zet ik in gedachte 's nachts als ik mij onrustig voel het hele huis in gedachten in het licht.

Ik begin dan op zolder,
in gedachte vul ik de hele kamer met licht,
alle hoeken en meubels die er staan,
ga naar beneden enz enz,

Tegen de tijd dat ik in de woonkamer ben ben ik vaak al in slaap gevallen.

Of haal bij de kerk wat wijwater en sprenkel hier en daar wat neer,
Draag een steen of kruisje om je nek
als het jou maar rust geeft.

Inmiddels ben ik niet echt bang meer voor geesten,
toch hebben we ons huis verkocht omdat we er gewoon letterlijk zo moe van worden .
Het voelt na alles niet meer als ons huis aan en bezoek kijkt vaak ook raar op of voelen zich ziek in ons huis.

Wens je veel sterkte en hopelijk minder angst .
Ingezonden:  29 Dec 2013 08:25
Ga eens na waarom je het eng vindt, is het iets van je ouders, de media?
Waarom wil je niet geloven dat er spirits zijn?

Ga er eens boeken over lezen, geen fantasie boeken, maar bijvoorbeeld Jan Kleyn, Wilhelmina Mulder-Schalekamp.
Ingezonden:  01 Jan 2014 19:17
Bedankt voor jullie antwoorden.

Met mijn familie kan ik dit niet echt bespreken. De meeste familieleden zijn er sceptisch over en staan er sowieso niet voor open  dat er wat kan zijn. Alleen mijn moeder, maar zij is net zo´n angsthaas als mij, dus die moet ik er niet mee lastig vallen op zo´n moment.

Waarom ik niet wil dat er geesten zijn heeft meerdere redenen. Als het geesten zijn van overleden mensen, dan betekent het dat ik zelf ook geest word als ik dood ben? Ik zie dood als het einde, en hoop dat het “leven” ophoud bij de dood. Niet dat ik suïcidaal ben, maar op een gegeven moment als ik oud ben hoop ik dat er toch een einde aan komt bij de dood.

En als het niet geesten zijn overleden mensen, maar wat anders. Wat is dat dan? En dat zou toch alleen maar iets kunnen zijn wat kwaad in de zin heeft?

In feite gebeurd er ook niks ergs, dat weet ik. Ik denk dat de angst vooral de angst om te schrikken is. En ik probeer mezelf ook aan te praten dat als er iets is wat kwaad in de zin heeft, dan is het niet in staat kwaad te doen of er zou allang wat gebeurd zijn. Maar de angst blijft, ik kan het niet onderdrukken of mijn gedachten verzetten op zulke momenten.

Ik mijn gedachten vullen met licht gaat me denk ik niet lukken, ik doe de lichten dan ook echt aan. Maar het is niet alleen beperkt tot de nachten, ook overdag. Het enige voordeel wat ik dan heb, is dat ik beter kan zien. Maar ook overdag heb ik zo nu en dan mijn angstmomenten, alleen minder.

Ik heb wel is geprobeerd dingen te lezen op internet, alleen door de dingen die ik las ben ik ermee gestopt. Omdat het alleen maar meer angst oproept. Ik weet niet wat er in die boeken beschreven staat, maar als er dingen in staan die angst kunnen oproepen twijfel ik of ik daar aan moet beginnen.
Ingezonden:  01 Jan 2014 19:47
Het leven houdt niet op, je neemt alleen afscheid van je fysieke lichaam. Je ziel gaat verder.

Er zijn engelen, elfjes, eenhoorns, draken en allerlei wezens die we kunnen waarnemen.

En als het slecht is, merk je dat zelf snel genoeg, je gaat je er niet lekker bij voelen, of het wil je dingen laten doen tegen je eigen wil in.

De boeken die ik je adviseerde zijn niet bedoeld om angst op te roepen of dergelijke, maar vooral bij de eerste een boek die veel duidelijkheid kan geven.
Ook boeken van Hans Stolp kunnen je inzichten geven.
Ingezonden:  02 Jan 2014 16:04
@Haastig
ik begrijp best dat je het eng vind,vond ik in het begin ook maar na verloop van tijd ben ik er laconiek onder geworden.

mijn man is er ook bang voor.
Hij wil er daarom ook helemaal niks van weten,lezen of zien en dat werkt voor hem het beste.
en blijf altijd naar de logische oplossing te zoeken wanneer je iets raars mee maakt.

Als dit voor jou niet werkt zou je misschien eens naar een paragnost kunnen gaan, zij kan je dan misschien geruststellen.

Sterkte !