Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Geur verklaren?
Ingezonden:  29 Jan 2014 14:46
Hallo,

21 januari heb ik 1 van mijn dierbare katjes verloren. De dood was plots.
Ik heb hem mee naar binnen genomen, kort daarna rook ik een viezige geur in mijn neus. Ik dacht dat het van hem af kwam, mijn andere katjes roken het ook.

Een paar uur later heb ik hem verplaatst naar een andere ruimte maar de geur bleef. Het lijkt rond mij te hangen als ik op mijn vaste plek zit.

Ook nu nog ruik ik het af en toe dagelijks .
Een paar jaar geleden moest ik een ander katje afgeven en toen rook ik diezelfde lucht, alleen toen leek het echt van haar te komen, het was ook direct verdwenen toen ik ze naar de schuur had verhuisd.

Het geurtje kan ik niet verklaren, vandaag moest ik denken aan een vieze adem die een kat kan hebben.

Kan dit iets betekenen of veroorzaak ik het zelf?
Ingezonden:  29 Jan 2014 23:44
hoe erg van je katje . sorry , ik heb hier geen verklaring voor.
grts
Ingezonden:  30 Jan 2014 20:09
Normaal wil een mens of dier zich kenbaar maken door een voor jou herkenbare geur die naar die persoon/of dier terug leidt.

De dood op zich is ook een aparte geur, als een dier is overgegaan, en het lichaampje begint te verteren.

Ik vermoed haast dat het een combi is van beiden, dat jouw kat probeert duidelijk te maken dat ze er zeker nog wel is, alleen niet meer fysiek en mogelijk deze geur gebruikt.
Ingezonden:  31 Jan 2014 10:45
Bedankt voor de reacties

De specifieke geur van decompositie ken ik ook.
Toch dit luchtje is anders maar kan het zeker linken aan de dood vanwege mijn eerdere ervaring met een overleden katje. Heb reeds een ervaring gehad in een lift toen rook ik ook een luchtje dat ik enkel als dood kon vertalen. Heb dan de hele tijd mijn adem ingehouden tot de lift weer open ging. 2 dagen later is deze persoon gestorven. De mensen aan wie ik dit vertelde konden er alleen mee lachen.

Toen ik gisteren in mijn bed lag rook ik het ook weer even, het lijkt echt in mijn neus te zitten. Vind de gedachte fijn dat hij zo kenbaar maakt dat hij nog bij me is. Zijn stoffelijk overschot heb ik nog niet "begraven" vind dit idee nog luguber. Zijn dood was zo plots dat ik denk dat hij nog verdwaald is. Het goede moment zou ik daarom niet weten, zou het luchtje die ik nu nog ruik dan ook voorbij zijn? Is het daarom nu nog geen goed idee om hem te begraven?
Ingezonden:  31 Jan 2014 13:21   Laatst gewijzigd door: Roosmarie
de meeste dieren zijn veel spiritueler dan mensen. hierdoor weten dieren ook als het hun tijd is, en katten zijn erg goed in het verbergen van pijn bijvoorbeeld.
Ze zullen dus overgaan, maar het verdriet kan hun vertragen op hun weg.
Zeg tegen hem, in gedachten of hardop dat hij naar het licht toe mag gaan.
Hij zal altijd je horen als je tegen hem praat, en je helpen, merkbaar of niet merkbaar.
Je mag hem dus wel begraven, met jouw eigen ritueel hierbij.
Ingezonden:  31 Jan 2014 15:40
Bedankt Roosmarie

Mijn katje is verjaagd geweest door de buren, ze hebben hem de straat op verjaagd hij is in paniek gevlucht maar is geen 3 meter ver gekomen omdat hij een auto tegen kwam. Hij was op slag dood.
Daarom denk ik dat hij het niet heeft kunnen beseffen. Het was zijn tijd nog niet.

Dit is wat mij het zo moeilijk maakt.
Vind het ook moeilijk om om te gaan met deze buren, zijn broertje is daar ook aan zijn eind gekomen.
Omdat ze mij zo zonderling vinden hebben ze geen enkel respect en mijn katjes moeten daar ook onder leiden. Heb nu nog 3 katjes over.

Heb zo angst, wou dat ik iets kon doen om deze arrogante buren op andere gedachten te brengen maar niet op een fysieke manier. Wens dit gezin alleen maar tegenslag toe en zelfs dat hun huis afbrand... Ik ben geen slecht mens, maar op de een of andere manier zou ik toch wensen dat ze gewreekt worden.
...ik weet het...    

Zal proberen contact te krijgen met mijn katje, hoop dat dit gaat met nog zo veel verdriet
Ingezonden:  01 Feb 2014 08:40
Gewoon tegen je katje praten, en weet dat ze je hoort. Je hoeft niet merkbaar een reactie terug te krijgen (kan wel, maar reken er niet op).

Het is niet leuk als een kat zo om zijn leven komt. Misschien is het een idee om de tuin af te gaan zetten, zodat de katjes niet bang hoeven te zijn voor de buren.

Weet ondanks dat dieren spiritueler zijn, en eigenlijk dus nooit blijven dwalen op aarde.
Ingezonden:  05 Feb 2014 13:16
Bedankt Roosmarie
Heb het geurtje al een 3 tal dagen niet meer geroken, zal hij toch verder zijn weg gevonden hebben. Mis hem wel, maar hij is nu voor altijd veilig.

de tuin had ik reeds afgezet toen ze allemaal nog kittens waren. Maar net aan zijn kant mocht het niet, dus hebben ze er een gewoonte van gemaakt om via zijn tuin te ontsnappen. Heb alles reeds weer verwijderd want het had toch geen zin meer.

Hopelijk waakt ons overleden huisgenootje nu over de rest.