Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Verschijningen / gekleurde bolletjes
Ingezonden:  03 Nov 2008 22:07
Hallo,

Ik zie eigenlijk vanaf kinds af aan af en toe gekleurde kleine bolletjes. Ik zie ze overdag eigenlijk nooit. Maar alleen wanneer ik op bed lig.
Ik wil er bij zeggen dat ik niet altijd in het zelfde huis gewoond heb.

Ben wat op internet aan het zoeken wat het zou kunnen zijn.

klein beetje verdere uitleg:

Het zijn erg kleine bolletjes. hoogstens een doorsnee van 3 milimeter.
Ze zijn altijd in groepen van de zelfde kleur maar ik kan wel meerdere kleuren tegelijk zien.
Meestal zijn ze, rood, blauw en groen.

Heeft iemand van jullie misschien enig idee??
Ingezonden:  04 Nov 2008 10:14
Hoi Xmarritx,

Ik heb wel wat ideetjes maar die ga ik niet geven voordat je verteld hoe die licht bolletjes bewegen, hoeveel zijn het er ongeveer, mediteer je of doe je aan lichaams ontspannings sport?
Ingezonden:  04 Nov 2008 10:17
Meestal is het zo dat ze gewoon wat bij elkaar blijven (wel kleurgebonden) en dan wat zweven/dwarrelen.  Ze bewegen iniedergeval niet extreem heen en weer. De aantallen kunnen van keer tot keer verschillen. Ik heb ze nog nooit echt getelt dat wil ik er wel bij zeggen. Maar ik gok op een ongeveer 10 bolletjes per kleur.
Ingezonden:  04 Nov 2008 10:19
Oh en nee ik mediteer niet en doe eigenlijk ook niet aan lich.onts. sport.
Ingezonden:  04 Nov 2008 16:01   Laatst gewijzigd door: Core
Hmm dit had ik eigenlijk daarnet al kunnen vragen. Heb je weleens een zware druk op je voor hoofd? En dan met name in de ruimte tussen je wenkbrauwen en voorhoofd.

Wat ik vermoed is dat je doordat het donker word je ogen minder gebruikt en je derde oog actiever word. Je derde oog versterkt het zien met je ogen en gaat nog een stap verder, het kan zelfs ruimtes uitlezen. Waarschijnlijk omdat je ogen in het donker versterkt worden door je derde oog zie je energie bolletjes. Die energie bolletjes kunnen emotie energie bevatten en dat kan in alle kleuren.

De eerst volgende keer dat je ze ziet moet je je hand palm naar boven eronder houden en proberen die bolletjes in je hand te laten zaken.
Tis echt een aanrader om je dieper te verdiepen in zo'n gave, naarmate je het beter kunt zal je vanzelf nog meer kunnen zien.

Omdat ik weet dat je gelijk aan geesten gaat denken zet ik dit er gelijk maar bij. Die lichtbolletjes zijn emotie energieen. Het zien van geesten heeft niks met energie te maken en die zal je niet zien als je het trained.
Ingezonden:  04 Nov 2008 17:09   Laatst gewijzigd door: xmarritx
Ik weet dat ik ze als kind inderdaad probeerde te vangen dus dit is best 'grappig' dat je dat zegt.

Je hebt het over het verdiepen van de gave, en dit is 1 van mijn eerste stappen geweest door erachter proberen te komen wat het precies is zeg maar.

Maar hoe zou ik me er verder in kunnen verdiepen? Heeft het misschien ook een preciese naam zodat ik meer op internet kan gaan zoeken?

En ja ik heb inderdaad wel eens last van een zware druk op mijn voorhoofd... Tis niet vaak hoor.. Maar het is wel zo vaak dat het opvalt zeg maar

bvd, Marrit
Ingezonden:  04 Nov 2008 18:46
Ah ok ^_^ altijd leuk om te horen als mensen zich terug vinden in wat ik zeg.

Ik denk dat de stap tussen licht bolletjes zien en aura's zien niet groot is. Het zien van aura's kan iedereen leren en is vrij makkelijk. Je moet alleen elke avond 5 minutjes de tijd ervoor nemen.
Voor als je engels kan dan raad ik je deze site aan,
http://thiaoouba.com/seeau.htm

Nog iets wat ik voel en er dus gewoon maar uit gooi. Keek jij als kind ook vaak voor het slapen gaan naar je handen? Misschien merkte je ouders dat je als kind weleens naar je handen aan het kijken was. Want je vinger toppen stralen dezelfde energie uit als die lichtbolletjes.
Ingezonden:  04 Nov 2008 21:09
Mijn engels is gemiddeld om het zo maar te zeggen. Maar ik zal de site absoluut eens gaan bekijken.
Wat is jou eigen gave eigenlijk als ik vragen mag?

Ik weet eigenlijk niet of ik naar mijn handen keek. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn maar dat blijft voor mij alleen maar gissen.
Ingezonden:  04 Nov 2008 21:15
Ouders vragen? Of zullen die het vreemd vinden als je het vraagt?

Mijn gave, ik heb genoeg gaves. Daar wil ik het niet over hebben. Ik vind het leuk andere te helpen omdat ik veel weet.
Ingezonden:  04 Nov 2008 21:17
Ze weten wel dat ik er mee bezig ben hoor. Maar zijn aan de andere kant wel wat afstandelijk als het om dat soort dingen gaat.

Is prima hoor dat je er niet over wilt praten...
Maar weet je veel omdat je zelf over gaven beschikt.. Of heb je veel gelezen.. Of wil je dat misschien ook niet zeggen?
Ingezonden:  04 Nov 2008 22:38
Ik weet veel uit eigen ervaringen. Hier bv weet ik veel af omdat ik mezelf heb geleert hoe je aura's kan zien en daardoor zie ik net als jou ook weleens lichtbolletjes.
Ik mediteer ook vaak en hou me lichaam goed in balans, dat helpt heel erg bij je gaves op een positieve manier.
Zo heb ik van me geboorte ook al een soort gave waardoor ik vaak gewoon weet wat iets is enzo...heel vreemd. Maar ik kan ook energieen van mensen voelen en daar haal ik gegevens uit. Door nu bv met je te praten voel ik al jouw energie.

Ik laat bv horloges weer lopen. Ik was eens in het ziekenhuis en me hartslag was 49. Dus dachten ze dat het apparaat wat het mete kapot was. Dat was net nadat ik had gemediteert. Ook heb ik al veel mensen van problemen afgeholpen door in een paar minuten met handopleging geheel hun energie via mijn lichaam te lozen.

Meer ga ik niet zeggen want dan gaan mensen mij waarschijnlijk voor gek verklaren. Dat overkomt me heel me leven al.
Ingezonden:  12 Nov 2008 11:08
Een vrijwel late reactie, maar toch nog even een reactie van mij.

Het zijn inderdaad vele gaves. Maar ik zal je daar niet op afwijzen. Ieder mens heeft verschillende gaves en de 1 meer dan de ander.

Nog even over het vangen van de bolletjes, Dat lukt niet echt omdat ze altijd in mijn gezichtsveld blijven, ze gaan dus voor mijn hand langs zeg maar.

Verder heb ik die site even bekeken en denk dat ik dat wel kan gebruiken. Het is geen moeilijk engels dus het is te snappen haha!
Ingezonden:  19 Mrt 2014 16:52
Ik heb precies hetzelfde, ik zie al van kleins af aan die bolletjes. Omdat ik er zo aan gewend ben, vallen ze overdag niet heel erg op, maar ik zie ze vooral in het donker heel duidelijk maar ook overdag kan ik ze zien. Ik kijk er sinds een paar jaar overheen, omdat ik het zo gewend ben. Maar ik vraag me af wat het is, omdat ik denk dat het met mijn andere paranormale gaven te maken heeft. Als iemand mij hier wat over kan vertellen uit bv eigen ervaring, zou ik heel blij zijn.
Ingezonden:  19 Mrt 2014 19:36
Het kunnen spirits zijn die zich zo laten zien.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 08:43
Kan dat? Het zijn namelijk hele kleine bolletjes bij mij. Ze zijn veel kleiner dan een millimeter. En bij mij komen ze niet per kleur in groepen voor. Bij mij is het alles door elkaar.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 16:30
Waarom zou het niet kunnen (even uitgesloten dat er medisch iets aan de hand is)
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:36
Nou ik heb eigenlijk nog nooit eerder spirits gezien of emoties waar ik me ooit bewust van ben geweest. Ik weet ds niet hoe ze eruit zien. Daarom weet ik niet of het kan.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:39
Beste allen,

Even ingesloten dat er medisch iets aan de hand is: het zou een oogafwijking of iets dergelijks kunnen zijn.

Citaat: "Het zien van vlekken voor de ogen op wisselende plaatsen is een verschijnsel waarvoor oogheelkundig vrijwel nooit een verklaring wordt gevonden. Het kan bijvoorbeeld bij (over)vermoeidheid voorkomen, maar ook wanneer we vanuit een liggende of bukkende houding plotseling rechtop gaan staan. In het laatste geval blijft waarschijnlijk de aanpassing van de bloeddruk in hoofd en ogen achter bij de veranderde houding. Ook bij hoge bloeddruk en bij bloedarmoede kan het zien van vlekken voorkomen. Een bezoek aan de huisarts is zeker op zijn plaats." - uit 'Oogklachten - Iets vreemds zien' via https://www.oogziekenhuis.nl/overzicht-aandoe ...

Dit zou ook goed mogelijk kunnen zijn. De bolletjes worden in dit tekstje als vlekken beschreven.

Groeten,
Wetenschap
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:43
Ok, maar ik zie echt miniscule stippeltjes of bolletjes, hoe het ook heet. Maar ik zie ze ook altijd. Ik heb ze eigenlijk nog nooit niet gezien, dus ligy het er ook niet aan als ik opsta. Daarom vind ik het iets heel vreemds.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:47
Vandaar dat ik ook adviseer om medisch uit te sluiten. Echter is er veel meer dan de medici waar kunnen nemen. Dit geven velen zelf ook al aan.

Spirits kunnen zich o.a. door bolletjes laten zien. Ik duik even niet in op de verschillende kleuren hierbij.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:48
Ok, maar ja hoe zeg ik dat, wat is de bedoeling van die spirits, als het spirits zijn?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:51
Mmmh. Tja, ik zou dit nu niet meteen een soort 'gave' noemen, maar het is een zeer apart verschijnsel. Verder onderzoek is hier geboden. Misschien dat een arts je er iets meer over kan vertellen?

Groeten,
Wetenschap
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:53
Waarom zei ik eerder tegen je dat je je ergens eerst goed in moest gaan verdiepen
Ingezonden:  20 Mrt 2014 20:07   Laatst gewijzigd door: Wetenschap
Maar ach, wat moet men dan onder de term 'verdiepen' verstaan. Oppervlakkig en argeloos het internet afspeuren is in mijn ogen geen 'verdiepen', de dikke boeken in duiken lijkt mij eerder 'verdiepen'.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 20:17
Ik denk dat ik me ook kan verdiepen door de ervaringen van anderen mensen te horen. Boeken hierover, zijn volgens mij ook gebaseerd op ervaringen van mensen die het onderzocht hebben. Dus denk ik dat het niet uitmaakt of ik er een boek over lees, of dat ik met iemand anders het over zijn ervaringen heeft. Ik bedoel dit niet lullig hoor, maar ik denk er gewoon op deze manier over.