Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Wat is nou mijn element??
Ingezonden:  17 Sep 2014 16:36
Hi iedereen,

Ik zit steeds te twijfelen. Want hoe kun je weten wat jouw element precies is die misschien 'makkelijker' kan sturen dan de andere elementen. Ik heb gelezen dat lucht sturen een goed begin is, maar is het niet zo dat dat per mens verschilt? Ik heb namelijk het gevoel dat ik de energie van lucht kan voelen en ook klein beetje de energie van water kan voelen (waarschijnlijk omdat ik vroeger op zwemmen zat) terwijl mijn element volgens mijn sterrenbeeld aarde is. Maar het probleem is dat ik de energie van aarde minder kan voelen.

En nu dus mijn vraag: Is mijn element nou lucht (+ water) waarvan ik de energie goed kan voelen of toch aarde?
Ik heb ook een paar testen op het web gedaan en het varieert steeds met de ene keer water en andere keer lucht.

Liefs,

Noza

PS. Ik denk dat vuur zeker niet mijn element is. Maar ik zou wel graag alle elementen willen kunnen sturen. Zo dat ik mezelf dan de 'Avatar' kan noemen. xP
Is er hier misschien iemand die elementen rollen, zoals water rollen net als in de serie heeft geoefent en bij diegene het is gelukt? Of iemand die (één van) de elementen beheerst zonder de rollen? Zo ja, dat ik waarschijnlijk niet vermoed, zou ik het dan graag willen leren..
Ingezonden:  17 Sep 2014 18:41
Waar is jouw gevoel in dit verhaal?
Waarom testen?  Luister naar je gevoel. ..
Ingezonden:  17 Sep 2014 20:07
@Roosmarie
1) Me gevoel zegt dat het toch lucht is.
Want als het bijvoorbeeld hard waait dan concentreer ik en probeer de energie van lucht te voelen (ik kan het nog niet sturen). Soms speel ik daar weleens mee door met de wind mee te gaan. En de energie van lucht voel ik ook als ik thuis of bij windstil snelle bewegingen maak met me armen. Maar als ik dat probeer met de energie van water, dan gaat dat amper, ook al wil ik dat wel heel graag..
Dus waarschijnlijk is het dan toch lucht. Ik moet het nu alleen nog proberen te beheersen, denk ik.

2) Ik heb testen gedaan met "Welk element past bij mij?" om zeker te weten wat mijn element is. Maar ik denk dat die testen achteraf niet zo betrouwbaar zijn, want het varieerde steeds met water en lucht.
Ingezonden:  18 Sep 2014 06:54
Noza, lees het topic elementen sturen, daar worden al veel van je vragen beantwoord
Ingezonden:  18 Sep 2014 08:15
Ik heb daar alles gelezen. Ik zal die oefeningen proberen..
Ingezonden:  18 Sep 2014 11:15
Wat leuk, dat jij je met elementen bezig houdt. In de Ayuvedische (Indiase) geneeswijze wordt vanuit het type element dat iemand in zich heeft, bepaald welke behandeling of dieet iemand nodig heeft. Of door zelfkennis de goede en minder goede kanten er uit te halen en zo beter zijn/haar talenten weten te gebruiken. Bij de bepaling van het element wordt niet alleen gekeken naar de geboorte datum, maar ook het uiterlijk en hoe hij/zij zich gedraagt. Zo heeft de Indiase geneeskunst geen 4 maar 5 elementen en de types zijn verdeeld in drie categorieën.
Vata = Ether en Lucht, Pitta = Water en Vuur, Kapha = Water en Aarde.

Bij de westerse elementenleer wordt inderdaad het type sterrenbeeld gekoppeld.

Vuur-tekens: Ram, Leeuw en Boogschutter
Aarde-tekens: Stier, Maagd en Steenbok
Lucht-tekens: Tweeling, Weegschaal en Waterman
Water-tekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Staan er in je geboorte horoscoop veel planeten in luchttekens, dan ben je meer ‘luchtig’, en dat wil zeggen dat het vaak blijft bij het ergens over praten, maar dat doen een heel ander verhaal is. Vermoedelijk is het daarom waarom jij je meer Lucht en Watertype voelt.
Ben je een aardetype, dan ben je degelijk en gericht op aardse zaken. Maar wanneer je een watertype bent, dan ben je gevoelig en behoorlijk ontvankelijk voor invloeden van buitenaf.

Wil je meer lezen over de westerse elementenleer, dan kun je dat vinden op CatharinaWeb Astrologie.
Ingezonden:  18 Sep 2014 13:58
Bedankt voor je reactie, Moemie! Interessante informatie. Ik zal eens kijken op die site.

Ik denk dat ik één ben geworden met lucht. Me hart is dus daarmee samengesmolten. En als ik buiten probeer één te worden met water, dan gaat dat niet zo, want dan heb ik het gevoel dat ik nog steeds iets met lucht aan het doen ben. Dus ik voel de energie van lucht dan té veel als ik bezig wil zijn met water..
Misschien komt dat doordat ik wat meer moet focussen op water (zoals ik dat deed toen ik vroeger op zwemmen zat)?
In ieder geval, ga ik dat maar proberen..