»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  24 Apr 2017 20:17
Ik wil graag advies vragen, al een tijdje eigenlijk, maar ik durfde niet goed. Ik denk dat ik bang ben dat mensen me veroordelen of dat ik dingen zie die er niet zijn. Maar het topic van butterblue waar Spiri-awaken op heeft gereageerd gaf me het gevoel dat het ok was om er nu wel over te schrijven.

Dit topic sprak me aan omdat ik zelf ook te kampen heb gehad met angsten die – zo is me verteld - uit een vorig leven zouden stammen, en dit is iets dat regelmatig in mijn huidige leven terug komt. Ik heb het al op verschillende niveaus beleefd, het begon met angst (niet exact dezelfde angst als die van butterblue), maar als ik van die angst geleerd had ging het over de jaren over naar schuld, schaamte, gebrek aan eigenliefde, vergiffenis, het loslaten van verwachtingen, etc... Het is ook voornamelijk bij mij begonnen toen ik 19-20 jaar was, en toen ben ik ook begonnen met aan chakra’s te werken. Nu zit ik dus aan groen. Ik weet nog steeds niet zo goed wat er toen in mijn vorige leven gebeurd is, dus ik heb de meditatie waar Spiri-Awaken het over had uitgeprobeerd, maar het lukte niet zo goed. Ik zal het later nog eens opnieuw proberen.

Dat is 1, maar er is nog een tweede kwestie die tegelijk speelt en die er denk ik ook op een of andere manier iets mee te maken heeft... Zie, nu is me iets overkomen maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat er van te denken, en ik voel me erg verward, want er is niemand in mijn dagdagelijks leven waar ik bij terecht kan...

Het is begonnen met een vriend van me, waar ik 13 jaar geleden contact mee heb verbroken. Hij was toen met een hoop verkeerde dingen bezig en ik had nood aan afstand, ook al is hij altijd heel belangrijk voor me geweest. Maar vorig jaar kreeg ik het gevoel dat ik dingen moest rechtzetten en toen heb ik terug contact met hem gelegd over het internet. En toen hij terug reageerde pikte ik heel veel dankbaarheid op, hij was eigenlijk ook blij van terug van me te horen. Maar nu het vreemde: Ik kon in de dagen na dat gesprek, op sommige momenten zijn emoties aanvoelen,effectief voelen zoals ik mijn eigen emoties kan voelen. Zo wist ik dat hij bang was dat ik weer contact zou verbreken, zonder dat hij daar iets van gezegd had. En later had ik dromen waar het was alsof hij ook effectief bij mij was in mijn droom. Maar het was niet de persoon die hij is in dagdagelijks leven, maar eerder zijn ziel, want die ziel was van meer op de hoogte dan hij, het was alsof het onbewuste en bewuste deel van hem een waren als hij bij mij was in die droom. Het was ook alsof hij me informatie wou doorgeven, want mijn partner lag naast me te slapen en ineens kon ik toen ook ‘voelen’ wat er in mijn partner gaande was van emoties, zeg maar het thema van zijn droom.

Sinds heb ik ook een storm van emoties over me heen gehad, onder andere dingen die met die angst uit mijn vorig leven te maken hebben, en ik denk dat die vriend van me dat veroorzaakt heeft... Nu gelooft hij niet in het spirituele, dus ik kan er met hem ook niet over praten. En ik heb echt, heel erg sterk het gevoel dat ik hem ook met iets moet helpen, alsof ik ooit een belofte gemaakt heb dat ik hem zou helpen in dit leven...

En als ik mediteer dan is het soms ook alsof hij bij mij is, wat heel erg vreemd is. Soms denk ik dat ik gewoon gek geworden ben, maar net omdat ik die ervaringen heb gehad in meditatie, en omdat ik net heel erg veel ben gaan aarden vanwege die sterke emoties zou ik denken dat het klopt wat ik voel, ook al komt het helemaal niet overeen met mijn verstand. Wat denken jullie dat er hier gebeurd is?
Ingezonden:  25 Apr 2017 07:29
SOms wandel je samen een stuk. soms bewust soms onbewust.
Weet dat je nooit mag dwingen, ook al geeft hij in het leven aan geen hulp te willen, dan mag je dit niet doen, ook al is je gevoel anders.
Weet dat alle mensen in je leven van te voren zijn afgesproken. SOms reikt iemand iets aan om te kunnen groeien. je bent nu gevoelig geworden voor emoties van anderen, nu leren af te sluiten, nog belangrijker!
LEes het boek het tiende inzicht maar eens.

De chakra's, ik werk eigenlijk niet met de kleuren hierbij, want ondertussen is al gebleken dat er hier een verschuiving in heeft plaatsgevonden, waardoor groen niet meer de plek was waar hij eerst zat.