»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Negatieve energie
Ingezonden:  20 Jun 2017 06:41
Hi,

ik heb twee vragen met betrekking tot negatieve energie.

Mijn eerste vraag gaat over iemand die ik ken die nogal een vreemde energie rond zich heeft hangen. Bij gewone negatieve personen voel ik me achteraf na een gesprek vermoeid, maar deze persoon heeft een soort van hypnotische invloed op me. Ik ga me rustig maar verdoofd voelen waardoor ik minder helder kan denken, en dit gevoel blijft ook hangen na een gesprek, en is erger des te meer ik contact heb. Ik zet mezelf gewoonlijk in een gouden ei en ik aard extra, maar het werkt onvoldoende. Hoe kan ik mezelf beter beschermen, en wat gebeurt er precies waardoor ik me zo verdoofd ga voelen?

Mijn andere vraag gaat over de kracht van symbolen. Gisteren was ik in het park en er is daar een zwanen familie die altijd ongeveer op dezelfde plek zit, maar deze keer waren ze er niet. Toen merkte ik dat iemand met krijt een symbool op de grond had gemaakt. Ik kende het niet, het was iets met driehoeken, en ik had een vermoeden dat het iets negatief was, maar ik zette het verder uit mijn hoofd. Ik was het symbool vergeten toen ik terug naar huis liep, maar ik voelde ineens iets aan de omgeving, ik voelde een soort negativiteit, en toen merkte ik dat ik weer op de plaats van dat symbool was. En toen viel het me ineens op dat alles stil rondom me was. Er waren geen dieren, geen vogels in de bomen, niets. Ik liep een aantal meters verder, en toen waren er terug dieren en voelde de omgeving weer 'normaal'. Ik was nieuwsgierig dus toen ik thuis was ging ik het symbool opzoeken, en het bleek dat het iets satanistisch was. Nu was ik eigenlijk heel verwonderd dat een simpel symbool zo een invloed had op de sfeer op die plaats. Of is er daar nog iets anders gebeurd?
Ingezonden:  21 Jun 2017 10:33
OP de eerste vraag kan ik je niet veel helpen, maar misschien moet je het omgooien, niet jou in een ei, maar de ander.

Alles is energie, net als gedachten, alleen zijn we er niet bewust van (ik kan soms frustraties zien, en dan is het erg donker). Dus niet alleen symbolen hebben effect, ook gedachten, woorden en daden.
Er kan in het verleden ook zeker meer zijn gebeurd, maar dat moet ook maar net te achterhalen zijn, en dat is niet altijd zo. Maar weet dat liefde vele malen sterker is, ook al lijkt het soms niet zo, maar het is het wel degelijk!
Ingezonden:  22 Jun 2017 17:25
Dank je voor het advies, dat is een goed idee. Ik zal het de volgende keer uitproberen wanneer ik contact heb met die persoon.

In het park was vandaag alles terug normaal, en daar ben ik blij om, want vond het vorige keer maar eng.
Ingezonden:  04 Okt 2017 18:29
Hallo Florene, mijn mening is dat je zelf ergens bang voor bent dat iets negatief is omdat je niet weet wat het is. Maar energie is eigenlijk heel simpel je hebt zwart en wit. Focus je op het wit trek je het witte licht aan. Wat ik wil zeggen denk niet teveel na maar volg de liefde en dat is de hogere frequentie. Als je dingen vaker ziet wil het zeggen dat je iets moet verwerken en er vooral niet bank voor moet zijn. Kijk erna in liefde en zo kun je alles helen. Zelf heb ik het zelfde mee gemaakt. Hoe meer je heelt hoe meer licht in je gaat stromen en hoe beter je gaat voelen.
GL.
Ingezonden:  06 Okt 2017 19:35
Ik heb het maar 1 keer ervaren dat dingen negatief voelden. Het symbool is nog steeds in het park, maar het heeft geen invloed meer. De eerste paar keer dat ik er voorbij liep gooide ik er in gedachten goud over, maar dat doe ik nu ook niet meer. Alles is normaal.

Ik ervaar energie vaak s'nachts, maar dat is gewoonlijk positieve energie, dus ik ben niet echt bang, niet meer. Het enige waar ik last van heb is verdriet. Of eerder triestheid. Hangt al een half jaar over me, en ik probeer het te helen, maar het lukt niet goed.
Ingezonden:  23 Okt 2017 09:16
Dan is verdriet je volgende item om te helen. Hel klinkt misschien makkelijk om zo te zeggen maar zo doe ik dingen helen. Op een bepaalde tijd dringt zich een bepaalde energie aan als je er klaar voor bent. Als je iets wilt gaan helen zorg er altijd voor dat je goed in je vel zit en beschermd bent. Vraag om je hogere zelf of je goddelijke ik om je te helpen met het helen van je energie die nu je aandacht vraagt. Je kan vragen, ik voel verdriet, waarvan komt dat vandaan? Heb ik dit in dit leven mee gemaakt of in een vorig leven? Uiteindelijk krijg je een soort trauma te horen waar je iets moet veranderen dat het weer positief wordt. Als je echt iets heelt dan zul je dit ook voelen. Als ik iets heel dan voel ik in mijn hele lichaam alles tintelen van de positieve energie die binnen komt.
Ingezonden:  24 Okt 2017 12:29
Bedankt voor het advies. Ik denk dat ik gevonden heb waar het verdriet vandaan kwam, iets dat ik niet wilde loslaten en al een hele tijd met me mee nam.Ik voelde inderdaad de positieve energie nadat ik dat stukje geheeld had.  Ik weet niet zeker of ik nu alles al heb opgelost, maar in elk geval een deeltje toch.