»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Kan iemand me helpen, wat ik heb meegemaakt?
Ingezonden:  04 Feb 2018 19:35
Ik zal kort zijn over mijzelf; ik ben extreem rationeel, niet gelovig, niet spiritueel, geloof in natuurkunde en wetenschap. Maar, ik zal toegeven dat ik wel eens dingen heb meegemaakt (ik en 30+) die wel heel vreemd waren.

Ik kan er met mijn directe omgeving niet over praten, puur omdat ik bang ben dat ze me voor gek gaan verklaren. Misschien jullie ook wel, maar dan ben ik in ieder geval nog redelijk incognito. Hetgeen ik wil vertellen, gebeurde niet zo heel lang geleden. Toen het gebeurde had ik het niet in de gaten, pas weken erna.

Wat is er gebeurd?
Met een paar maten onder elkaar, zouden we een weekendje Manchester doen. Het idee was simpel: bezichtigen, voetbal, bezichtigen, kroegentocht en bier, feesten, bezichtigen en weer naar huis.


Wat er gebeurde:
Ik had die nacht amper geslapen omdat onze vlucht heel vroeg in de ochtend vertrok naar Manchester (Ryanair, goedkoop), en ik gewoon opgewonden was. Hartstikke gezellig toch, een weekendje losgaan?
Bij aankomst op Manchester airport vertrokken we per tram naar Victoria station, waar ons hotel in de buurt lag. Het idee was om in het hotel eerst onze spullen te dumpen en dan de stad in te gaan, maar.... eerst eten! We waren aan het sterven van de honger zowat...

Aangekomen op Victoria station, keken we om ons heen voor een soort 'delifrance', een broodjeszaak, maar dat was daar totaal niet te vinden. Ineens zag ik een rood bord met een grote gele M, een Macdonalds. Niemand had eigenlijk zin in de Mac, maar er was eigenlijk geen andere keuze en niemand had zin om nog een uur met een lege maag rond te lopen, dus we besloten maar te maccen.

We liepen wat trappen op naar de Mac en we komen aan in een enorme hal en in die hal zat de mac, maar voordat ik de mac in liep probeerde ik te begrijpen waar die hal voor diende. Ik keek om me heen, en merkte iets. Ik zag al die deuren en die ramen, het waren er een hoop. Terwijl mijn maten al de mac in waren gelopen, bleef ik daar staan. Er was iets. Ik voelde iets. Het was niet goed. Ik wist niet wat ik voelde, wat is dit? Een heel vreemd en naar gevoel. Negatief. Fout. Ik stond daar voor zeker 2 minuten, kijk om me heen en hoor ineens geschreeuw achter me: “Hee ouwe kom bestellen!”. Ik draai me om, loop de mac binnen en we gaan eten.
Na het eten, ruim ik de rommel op, en 1 van mijn maten zegt nog even naar de WC te gaan. Ik zeg “prima, ik wacht buiten wel even”, en loop dus weer die hal in. Ik kijk weer om me heen, kijk weer naar die ramen, die deuren. Ik probeerde dat gevoel weer te voelen, maar dat lukte niet echt meer. Nog geen minuut later komt mijn maat de WC uit, en roept “kom we gaan”.

Ik kan me nog herinneren dat ik iets dacht in de trend van: “maar beter dat we gaan…”. We hebben daarna lekker gefeest dat weekend en ik was dat alles compleet vergeten.

Ongeveer twee weken erna, groot nieuws: “Aanslag in Manchester, veel doden”. Go**domme, weer! Eerst Parijs, Berlijn nu weer hier. We ouwehoeren er wat over want toch bizar, nog geen paar weken terug waren wij nota bene in Manchester.
En toen gebeurde het: op een maandagochtend, mijn radiowekker gaat af en wil aan het werk gaan. Ik pak wat koffie, ik open ad.nl en zie artikel nummer 100 over de aanslag, maar ditmaal een reconstructie wat er is gebeurd. Ik klik erop, en zie een plattegrond van waar het zich had afgespeeld. Ik lees gelijk : “Arena/PrintWorks”. Het eerste wat in mij opkwam, was “zodan, ons hotel lag nog geen 500m daar vandaan!”.
Ik keek verder op het plattegrondje, en daar stond met een vlammetje afgebeeld waar de daadwerkelijke aanslag was gepleegd en toen gebeurde het: mijn mond sloeg wagenwijd open, ik kon het niet geloven: precies daar, PRECIES daar, waar dat gevoel mij bekroop, waar ik stond, was die aanslag gebeurd. Precies daar. Wat ik allang vergeten was, die nare gevoelens, herinnerde ik me direct. Dat gevoel dat ik er weg wilde, dat rare en nare gevoel dat ik niet kon plaatsen en me stil liet staan voor minuten op die plek maar dat negatief en niet fijn aanvoelde.

Wat heb ik in hemelsnaam gevoeld? Is dit te verklaren? Noem het onzin of verklaar me voor gek, maar ik voelde daar iets.
Ik heb moeite met te omschrijven wat ik voelde en kan het nog steeds niet, maar het voelde echt negatief, fout, niet goed. Dat is de enige omschrijving die ik kan geven.
Ik hoop dat er hier iemand is die me kan vertellen wat ik heb meegemaakt. Ik ben dan wel niet spiritueel, gelovig en extreem rationeel, maar dit kan ik simpelweg niet verklaren, maar heb het toch echt meegemaakt.
Ingezonden:  05 Feb 2018 12:02
Zoek eens op collectief geheugen.
Veel mensen voelen het aan als er iets negatiefs staat te gebeuren. sommige mensen kunnen dit heel gedetailleerd hebben, andere mensen oppervlakkig.

Negatieve energie is heel zwaar, net als boosheid, en is snel op te vangen als je er gevoelig voor bent.
Lang geleden was ik op een forum waar ook vaak mensen dingen aanvoelden die later in het nieuws kwamen. maar ik weet niet welke site dit was.

Een stukje heldervoelendheid wat jij mocht ervaren. Schijnbaar sta jij toch meer open dan je zelf bewust bent.Voor gek verklaren doe ik niet. zelfs mijn vriend die extreem rationeel is ingesteld, weet ondertussen dat er meer is dan hij toendertijd dacht. Het hoe en wat dat weet hij nog niet, maar hij weet wel dat niet alles verstandelijk meer te verklaren is.

Ps: ik ben niet gelovig hoor (of tenminste niet meer zoals het wordt uitgelegd door de mensen)

Hoop dat je wat met dit antwoord kunt.
Ingezonden:  07 Feb 2018 10:26
Kan je wat met dit antwoord,JK80?
Ingezonden:  11 Feb 2018 00:39
Hoi JK80, inderdaad heel bijzonder. In de natuurwetten bestaat geen tijd, alleen maar energie. Ongetwijfeld heb jij die energie al aangevoeld al ruim voordat het incident plaats vond. Je kunt in bepaalde ruimtes energieën voelen van mensen of situaties wat zich in het verleden heeft afgespeeld, maar ook het heden of toekomst. Toen een aantal jaren geleden de MH17 neestortte was ik rond 13.30 uur druk bezig met voorbereidingen betreffende het avondeten (ik zou eters krijgen) Terwijl ik geheel ontspannen aan het koken was, kreeg ik onverwachts een paniekgevoel, voelde me ineens onrustig van binnen worden en had het liefst weg willen vluchten. Een gevoel van onmacht maakte zich van mij meester en ik kon het niet plaatsen, totdat het verschrikkelijke nieuws de huiskamer binnen kwam, tóen pas wist ik wat ik gevoeld had, de doodsangsten van al die mensen in dat neerstortende vliegtuig!! We bestaan uit energie en zijn met elkaar verbonden, daar geloof ik stellig in. Jij hebt duidelijk een ingrijpende, beladen (toekomstige) energie ervaren. Het kan zelfs zijn dat die terroristen op hetzelfde moment van jouw aanwezigheid bij de Mac de boel aan het voor verkennen waren en de omgeving gescand hebben, waarbij je hun energie ter plekke hebt opgepakt, who knows waren ze daar ook aanwezig tegelijkertijd met jou.
Je moet zeker niet aan jezelf twijfelen!
Ingezonden:  01 Jul 2018 20:35
Hallo JK80, je hebt nu ervaren dat als je denkt veel geleert te hebben je daarin kan geloven. Dit is misschien het punt geweest dat je spiritueel wakker bent geworden. Als onderzoeker ben je wellicht al op zoek gegaan hoe je dit hebt kunnen weten. Maar eigenlijk is het heel simpel. Iedereen heeft gidsen of spirits bij zich die je kunnen helpen als dat nodig is. Dat je een gevoel hebt gekregen zijn de gidsen die je dit door hebben gegeven.

Nu ook de spirits weten dat de naar hun geluisterd hebt zullen ze jou nog meer informatie gaan sturen want schijnbaar is nog iets wat je moet gaan doen in je leven.


In het begin is het moeilijk om alles los te laten wat jij voor realiteit ervaart. Wanneer je dit dan los laat er in gaat geloven dat er ook iets anders is dan deze wereld kun je gaan groeien. Maar volgens mijn ervaring zijn er maar weinig mensen bereid dit te doen. Zeker als deze personen en goede opleiding hebben gevolgd.

Nog even wat je hebt ervaren. Het was een moment van helder weten. Je hebt een gevoel van de toekomst ervaren en gelukkig voor jou je hebt er iets mee gedaan. De eerste stap is gezet. Aan jou nu de keuze om hiermee verder te gaan. Je bent nu hier op dit forum beland om meer helderheid te kunnen vinden over wat er is gebeurd.

Je gidsen vonden het zeer belangrijk dat je dit wist en daarom ben je nu zoekende naar meer info hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Gr. Me.