Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Weten dat je droomt
Ingezonden:  26 Jan 2011 18:54
Ik ben heel benieuwd of er meer mensen hier zijn die dit vaak hebben, ik heb de laatste tijd in ieder geval steeds vaker.

Dan droom ik, en dan in m'n droom denk ik ineens:'hey dit kan niet dit droom ik' en als het dan iets is wat raar is en niet realistisch dan past mijn droom zich aan, maar als het een nachtmerrie is dan kan ik mezelf ook echt dwingen om wakker te worden, of iets anders te dromen, maar meestal is het dan zo naar dat ik liever wakker word.

De laatste tijd gebeurt het bijna elke nacht en ik vraag me of hoe dat komt en wat het is, en of andere mensen hier ervaringen mee hebben?

Ik hoor het graag.
Ingezonden:  26 Jan 2011 22:59
ik heb ook regelmatig dat ik weet dat ik droom en me droom kan sturen heb het nu al een tijdje niet meer gehd maar heb het wel regematig gehad
Ingezonden:  26 Jan 2011 23:25
men noemt het lucide dromen, maar hoe dat komt en wat het is .
ik doe maar  een gok en zou denken dat het onbewuste en het bewuste goed met elkaar vebonden zijn. Het zou wel iets met hersenactiviteit tijdens het slapen te maken hebben. gr. Kriya
Ingezonden:  13 Feb 2011 23:37
Ik heb het vroeger veel gehad toen ik nog een kind was, ik wist dan dat ik droomde maar ik kon mezelf niet wakker krijgen, ik zat dus als ware vast in mijn eigen droom.
Ik had het ook niet altijd in diepe slaap vaak zelfs als ik gewoon even indutte op de bank.
Ik heb dit niet meer gehad voor de rest
Ingezonden:  20 Feb 2011 11:01
Okey, ik zie dat iedereen meestal veel ouder is dan ik want ik ben 12. Maar okey... Die dromen waarin je weet dat je droomt heten lucide dromen. Kijk maar op wikipedia bij dromen. Okey, ik heb ze zelf ook soms gehad. Dit is erg leuk want je kunt je droom dan sturen. Ik laat meestal een bezemsteel verschijnen
Ook heb ik welleens dat ik tussen slapen en wakker zijn inzit, dan als ik nadenk over mijn fantasie lijkt het biujna echt.