Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Fijne droom die blijft
Ingezonden:  06 Jul 2012 10:09
Hallo,

Vorig jaar kreeg ik een droom en die kan ik niet vergeten. Het aparte was van deze droom dat ik af en toe wakker werd en toen weer verder droomde. Het was een droom die in het verleden was. Toen ik wakker werd kreeg ik het gevoel dat ik nog moest blijven, om de mensen te helpen. Ik wilde weer terug.
Wat was dit voor soort droom? Ik weet het nog precies met details.
Groeten
Iemand
Ingezonden:  08 Jul 2012 00:40
Zou je iets over je droom willen vertellen? wat kwam voor in je droom, (Bepaalde voorwerpen? Bepaalde personen?) Leg eens uit. misschien kan ik je helpen.
Ingezonden:  08 Jul 2012 09:29
Foutje bericht hieronder bedoelde ik.
Ingezonden:  08 Jul 2012 09:31
Deze droom had een beige/bruinige kleur met af en toe grijze beelden.

Het begon allemaal in een weeshuis, we werden heel slecht verzorgt en we wilde allemaal weg daar omdat we terug wilde naar ouders en vrienden etc. Ik en nog iemand gingen tijdens het wassen in een beekje de andere kinderen leren zwemmen. Na een paar dagen kon iedereen goed genoeg zwemmen om naar de overkant van het meer te zwemmen. (dat was onze enige ontsnappings mogelijkheid) we sprongen van de steiger en we zwommen weg. We werden tegengehouden door twee vrouwen en een man van het weeshuis. Ze pakte mij en nog een paar kinderen vast. Ik kon ontsnappen en pakte de andere kinderen vast en we sprongen het water in. Zo snel als we konden probeerde we naar te overkant te komen, het was na een tijdje gelukt. We kwamwn om een eg uit die naar 2 kanten liep. We maakte een lijstje met wie waar naartoe gingen namen afscheid en vertrokken. Ik en nog een paar meisjes moesten allebei de andere kant op dan de rest. We kwamen in een stad die erg donker was. De poortwachter liet ons er niet in, we slopen toen hij even niet keek voorbij. Vanaf dat moment werden we gezocht. In de stad was in het midden een slootje met brugetjes erover heen en een groot molen huis. Ik vroeg aan een man met een hoge hoed waar iedereen was. Hij nam me mee en ik dacht dat ik veilig was. Ik werd bij een hele grote groep mensen gezet die allemaal moesten werken. Ze zaten op een soort trap/tribune ik begon dus te werken anders werd ik geslagen met een zweep. Ik bukte om iets te pakken, toen zag ik dat er een vrou in een lange wit/creme verslete jurk naar me toe kwam. Ik keek omhoog en zag dat dat een bekende was! Ik vroeg haar hie ze hier terrecht was gekomen en zij vroeg mij waarom ik hier kwam. Haar ogen waren vol tranen en verdriet. En toen werd ik dus wakker... kan je hier iets mee?
Ingezonden:  08 Jul 2012 15:45
Beste iemand,

Het dromen in zwart/wit dat komt wel eens voor, 12% van de mensen droomt in zwart wit. het kan natuurlijk zijn dat deze droom met iets in het
verlegen of in je vorige leven te maken heeft.

En je droomt dus dat je in een weeshuis zit. en dat je het daar niet naar je zin hebt, en wil vluchten,
wanneer je droomt dat je gevangen gehouden wordt, suggereert dit dat je je opgesloten voelt in een bepaalde omstandigheden in het echte leven. Je zou je bijvoorbeeld opgesloten kunnen voelen in je carrière, een relatie of het leven in het algemeen

Zwemmen in je droom geeft aan dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties aan het onderzoeken bent. Deze droom zou aan kunnen geven dat je op zoek bent naar een of andere vorm van emotionele ondersteuning. Dromen als deze worden vaak gedroomd door mensen die therapie krijgen.

achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtervolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst.

De achtervolger kan heel goed een deel van jezelf vertegenwoordigen. Je eigen gevoel van boosheid, jaloezie, angst (en zelfs liefde) kan zich voordoen als een dreigend figuur. Je bent dan je eigen gevoelens aan het projecteren op de onbekende achtervolger. Als je een volgende keer weer achtervolgd wordt in je droom, draai dan eens om een confronteer de achtervolger. vraag ze desnoods waarom ze je achtervolgen.


Wanneer je droomt over je eigen tranen, geeft dit aan dat er een of ander genezingsproces plaats vind in je leven. Tranen symboliseren barmhartigheid, emotionele genezing en spirituele verfrissing. Ze kunnen daarentegen ook duiden op pijn.

Als je droomt over tranen van anderen, zou dit kunnen aangeven dat je eens moet letten op hoe je gedrag overkomt op degenen die naast je staan. Een enkele traan vertegenwoordigt wijsheid die je verdiend en herinnerd hebt.


Misschien geeft de droom vooral in het geheel aan, dat je niet moet vluchten voor je problemen in het echte leven. wie zal het zeggen?
Ingezonden:  08 Jul 2012 15:55
Bovendien wil ik er nog wat bij toevoegen, een zweep in je droom symboliseert straf en iets van misbruik. De zweep vertegenwoordigt tevens ongelukkigheid, ongelukkige omstandigheden en tot op zekere hoogte ook schaamte en schuld. Een andere uitleg is dat deze droom aangeeft dat je meer controle over je leven zou moeten hebben. Je dient wat gedisciplineerder te zijn.
Ingezonden:  09 Jul 2012 08:58
BrokenLady.

Ik had deze droom van zaterdag op zondag voor dat ik naar een nieuwe school ging. Dus de zweep kan kloppen ja, de rest weet ik niet goed. Zou ik dit of een deel kunnen hebben meegemaakt in mijn vorige leven?

Groeten Iemand
Ingezonden:  09 Jul 2012 17:52
beste iemand,
Zoals ik dat al zei,kan dat ook best kloppen.
misschien laat de droom wel zien wat er in je vorrige leven is gebeurt.
Ingezonden:  09 Jul 2012 22:57
Intresant!
Ingezonden:  10 Jul 2012 01:33
inderdaat. maar je zou er waarscheinlijk nooit zeker van zijn of dit ook echt zo is.