»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Elementen beheersen.
Ingezonden:  09 Okt 2012 09:14
Loveloy, probeer eerst eens goede innerlijke rust te creëren voor je hier aan begint. Je moet goed in balans met jezelf zijn wil je andere energieën kunnen herkennen. Probeer het eens door meditatie. Hetgeen dat het sommige mensen makkelijker af gaat is omdat ze meer in balans zijn, als dan niet omdat ze hun eigen geest door de vele levens heen heel goed hebben leren kennen.

@Magia, pas alsjeblieft wel op met het stelen van energie uit andere levende wezens, het kan ze sterk verzwakken tot zelfs dodelijk zijn (hoewel niet zeer snel gebeurd kan dit wel komen omdat ziekten meer grip krijgen op een zwak lichaam). Ontneem liever energie uit bijvoorbeeld heet water, vuur, de zon en dergelijke bronnen. Bedenk ook, gelang iets niet is afgekoeld tot het absolute nul punt (0 graden kelvin) bevat het nog warmte energie. Licht en geluid zijn tevens ook vormen van energie
Ingezonden:  09 Okt 2012 12:16
Ikzelf haal gaan energie uit dingen. Maar het is makkelijk om te beginnen met energiesturen. Maar doe het dan wel met onkruid ofzo.. Die gaan toch dood..
en over dat mediteren. Het is ook een manier om kennis te maken met energie. Maar dan met je eige energie.
Succes
mvg magia
Ingezonden:  09 Okt 2012 12:49
Onkruid is belangrijk, en kan je helpen. Vaak zie je bepaalde planten juist staan bij je in de tuin staan die je kunnen helpen bij bepaalde zaken.
Helaas is mijn kennis hiervan te bepertkt.
Dus je mag je ook richten op "gewone" planten, die hebben minder functie dan onkruid...
Ingezonden:  09 Okt 2012 13:37
doe maar gras xD daar is toch zat van xD
Ingezonden:  09 Okt 2012 14:22
Warmte is makkelijker, probeer eens de hitte van het water om te zetten naar bruikbare energie (kan je ook wel potentiële energie noemen omdat het nog geen vaste vorm heeft)
Ingezonden:  09 Okt 2012 15:54
en wat is de lol hiervan. natuur is de natuur, hoor je dat niet met rust te laten.
Ingezonden:  09 Okt 2012 15:59
Ik denk dat je het niet helemaal gevold hebt, ik bedoel niet warmte uit levende wezens onttrekken hoor

Verder was het meer hypothetisch, het is niet dat magia rondhuppelt door een heide terwijl ze alle energie eruit onttrekt ofzo
Ingezonden:  09 Okt 2012 16:20
ooh mijn fout! dan is het goed, maar wat voor lol beleef je er dan aan Magia wat voor toegevoegde waarde geef het jou?
Ingezonden:  09 Okt 2012 16:20
Oke.
Ik zal proberen om te voelen of planten dood zijn of niet. ik krijg hierbij hulp van mijn beste vriendin + zij kan het al dus kan mij erg goed helpen. zodra ik verder ben laat ik het weten. Maar is bijv. de vlam uit een kaars ontrekken ook energie sturen?
Ingezonden:  09 Okt 2012 18:00
Nuchtermeisje,
ik haal niet zomaar uit alles energie ofzo. Sterker nog ik voel het alleen. Ik maak zelfs planten die dood zijn weer levend. Voorderest laat ik de natuur met rust hoor. Min of meer.. Ehm.. Ik dood de natuur in iedergeval niet
Ingezonden:  09 Okt 2012 18:03
@loveloy ja een kaars doven is  ook energie sturen. De energie eruit wegtrekken.
Ingezonden:  22 Okt 2012 18:03
Ik heb dit topic even gevolgd maar kan er niet echt wijs uit geraken. Ik begrijp echter wel wat je wilt, of ja in ieder geval naar toe wilt, Loveloy. Ook ik heb Avatar gezien, dus heb er wel een beeld van wat jij bedoeld met element beheersing.

Maar hoe zij daar bijvoorbeeld aarde of water sturen, is wel heel erg ver getrokken. Ik geloof erin dat wij materie en massa kunnen beïnvloeden met onze geest/energie, maar om nou muren van vuur te creëren, daarbij krab ik even achter het hoofd. We kunnen erg ver gaan hierin, we zijn immers scheppers van onze eigen realiteit, echter, kent de aarde en zo ook de wetten van de natuur wel zo hun beperkingen. Muren van vuur of bergen gaan niet zo uit onze handen voortvloeien. Wel kunnen we heel veel andere dingen met element beheersing, heel veel geweldige dingen zelfs. Maar de rest moeten we zeker weten aan de natuur zelf overlaten.

Er zijn in totaal 5 elementen (los gezien van scheikunde). Deze zijn aarde, vuur, lucht, water en ether. Ether, het 5e element, wordt ook weleens geest genoemd of liefde. Dit is het element wat ons allen verbindt, wat alle verbanden legt. Wat alles samenhoudt. Voor als je serieus wilt oefenen leg ik hieronder wat elementen en oefeningen uit, staat ieder ander natuurlijk vrij deze te gebruiken:


Element aarde:


Spiritueel gezien vertegenwoordigt dit element in het kort de realisten, praktische eigenschappen, materiale waarden, zakelijke houdingen, het vooruitdenken en altijd mensen, zaken en dingen op waarde inschatten. Fysiek gezien omvat dit element de heilige grond waarop we lopen, de bomen, planten, struiken, bloemen etc.

Oefening 1:

Maak eens een wandeling door het bos. Wees je heel bewust van elke stap die je zet op de grond. Zoek een boom op die jou trekt en leg je hand erop, voel de energie stromen tussen jou en de boom. Dit is een goede oefening om je meer een te voelen met de natuur en vertrouwd te raken dat alles energie heeft en je deze ook kan ontvangen en je eigen positieve energie ook kan overbrengen. Zie het als een bestandsoverdracht tussen twee computers. Jij krijgt een nieuwe file, en de ander ook.

Oefening 2:

Zodra je wat meer vertrouwd bent met het sturen en ontvangen van energie, zoek dan een bloem of plant op die jou trekt. Laat je leiden door je gevoel hierin, dan kom je bij de juiste terecht. Zend vervolgens goede energie in deze bloem/plant en merk het verschil. Het energie gehalte zou nu anders moeten zijn, en het uiterlijk van de bloem/plant verandert ook. Dat laatste kan misschien wat langer duren. Echter als je dit veel oefent kun je uiteindelijk ook meteen uiterlijk resultaat zien bij de bloem/plant in plaats van alleen een innerlijke verandering te voelen.

Oefening 3:

Het genezen van grond valt onder aardesturing. Bijvoorbeeld een onvruchtbaar stuk grond. Door middel van de energie hierin te veranderen kun je dit proces weer omkeren. Dit vergt alleen wel veel concentratie en energie.


Element vuur:


Spiritueel gezien vertegenwoordigt dit element in het kort moed, lef, passie, doorzettingsvermogen, warmte en licht. Fysiek gezien omvat dit element alles wat met vuur te maken heeft. Vuur het zowel een destructieve als een reinigende kant. Kijk maar naar de mensen die over hete kolen lopen bijvoorbeeld.

Oefening 1:

Om vertrouwd te raken met het sturen van dit element kun je het beste beginnen met een kaars. Steek een kaars aan, maakt niet uit wat voor een kaars, en staar hierin totdat je helemaal ontspannen bent. Pas op dat je tijdens het oefenen geen brandbare voorwerpen in de buurt houdt of de kaars omstoot. Klinkt cliché, maar ook de voorzichtigste mensen hebben een keer een brand veroorzaakt door toch niet helemaal goed op te letten. Zodra je helemaal ontspannen bent, ga je voorzichtig met je hand erlangs en probeer je de vlam groter of kleiner te maken. Dan kun je proberen de vlam te laten flikkeren, of juist heen en weer te laten zwiepen. Als je dit eenmaal onder controle hebt, doof dan de vlam met je energie. Je kunt dit kracht bij zetten door langzaam een vuist te maken van je hand terwijl je de vlam aankijkt. Dus als het ware de vlam in je hand samenknijpt en dooft.

Oefening 2:

Als je het oefenen met 1 kaars onder de knie hebt, kun je twee kaarsen gebruiken. Je kunt hier echt eindeloos mee variëren. Je kunt kaars 1 uit laten gaan en kaars 2 aan, en dit steeds afwisselen. De ene kaars een lange vlam en de andere een korte etc.

Oefening 3:

Als je het oefenen met 2 kaarsen onder de knie hebt, kun je hetzelfde met meerdere doen of de volgende oefening proberen. Je zet minimaal 2 kaarsen neer waarvan je er in het begin maar een aansteekt. Focus je nu op het zenden van energie. Je stuurt je energie die ene vlam in. Dan probleem je een deel van het vuur eruit te halen, dus te verplaatsen, en de andere kaars ermee aan te steken. Dit vergt wel wat oefening, dus wees niet ontmoedigd als het vanaf de eerste keer niet lukt.


Element lucht:


Spiritueel gezien vertegenwoordigt dit element communicatie, rede, ideeën, het denken en een hoog bereik. Fysiek gezien omvat dit element de lucht, onze levensadem etc.

Oefening 1:

Wacht een windloze dag af om te oefenen. Als dat niet kan omdat er geen windloze dag in het vooruitzicht ligt kun je ook een beschut plekje opzoeken zoals een hut. Zoek een plant op die je erg trekt, of neem er een mee (in pot) die je erg trekt. Concentreer je weer op het zenden van energie, maar dit keer niet de plant in, maar ernaast. Oefen dit net zolang tot jij je energie kan vormen tot een zuchtje wind. Deze kun je dan steeds sterker maken. Daarom moet je ook in een windloze omgeving werken, zodat je kan polsen of het echt gelukt is of niet. Zie je het plantje buigen dan weet je genoeg en kun je verder.

Oefening 2:

Dit is een keer wel een grote stap verder, maar niet onmogelijk. Zoek een boom op die je trekt en ga er naast staan of eronder. Roep dan de wind aan om door deze boom te waaien als teken. Ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het gewoon lukt. Ik had een teken nodig en vroeg dit onder de desbetreffende boom. Tot driemaal toe zei ik: als het zo is, waai dan nog harder. En dat gebeurde ook. Probeer het dus maar gewoon eens uit en oefen hiermee zou ik zeggen.


Element water:


Spiritueel gezien vertegenwoordigt dit element emoties, het onderbewuste, gevoelswereld, genezing, stromingen en verlossing. Fysiek gezien omvat dit element alle wateren.

Oefening 1:

Pak een glas water uit de kraan (dus geen bronwater) en proef eens een slokje. Straal daarna zo lang als goed voelt voor jou energie in het water. Proef daarna eens het verschil. Het is een makkelijke en simpele oefening voor dit element.

Oefening 2:

Zoek een rustig meertje/beekje op waar je kunt oefenen. Houdt je handen vlak boven het water en maak daarmee bewegingen. De bewegingen welke kant je het water op wilt laten bewegen. Zend hiermee echt je energie mee. Je zult zien dat na een tijd oefenen het water je handen volgt. Als je dit heel lang oefent zou je het water ook de lucht in kunnen gooien (net als bij Avatar inderdaad). Maar besef wel dat alles wat omhoog gaat, ook weer naar beneden komt. Houdt jezelf dus geen illusie voor waterballen in de lucht te kunnen houden.

Oefening 3:

Dit is een makkelijke oefening voor onder de douche. Als het goed is heb je nu in het meertje/beekje geoefend en volgt het water je handen. Pak de douchekop en hou deze vlak voor een hand. Focus je en zend energie, maar net als bij het plantje met het element lucht, creëer je de energie voor het water en niet erin. Na een tijdje oefenen (of bij aanleg meteen) zie je het water wijken en dus in een klap schuin sproeien uit de kop. Dit is een goede oefening om te doen met snel water.


Hopelijk heb je hier wat aan, dit zijn in ieder geval heel goede oefeningen om mee te starten, zonder dat je iets in de war stuurt. Goed voor jezelf om te kijken waar je mogelijkheden liggen en wat je verder wilt.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 20:03
ik ga het eens proberen maar.. Hoe weet jij dit.. -.-
Ingezonden:  22 Okt 2012 20:08
Ben er zelf ook een lange tijd bewust mee bezig geweest (nu wat meer op de achtergrond omdat ik andere prioriteiten heb). De elementen hebben me ook altijd geboeid. Ik heb er vooral mee gewerkt toen ik net op het pad van hekserij ben gaan wandelen, zeker toen heb ik er veel mee gedaan. Dat was vooral met het water en lucht element. Het controleren van regen en felle wind was daar wel onderdeel van. Maar zoals ik al zei ligt dat nu dus al een tijd op de achtergrond.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 20:11
En is het je ooit gelukt? Ikzelf kan namelijk wel energie sturen.. Meschiem is dat het begin. En ik kan wind harder en zachter laten waaien. maar meer niet. Maar ik ga jou oefeningen zeker proneren.
Ingezonden:  22 Okt 2012 20:14
Ja het is gelukt Magia. Maar ik ben er niet meer zo mee bezig als toen, heb nu veel andere dingen aan mijn hoofd. Maar het is heel leerzaam voor mij geweest. Misschien dat ik af en toe een van deze oefeningen weer eens ga doen, gewoon om te kijken of het er nog zit zeg maar. Zeg je nog of het jou gelukt is als je een van deze oefeningen hebt gedaan?

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 20:22
Ja ik zal het zeggen. Ik  denk dat ik begin met vuurstuten... Buiten.. Voor ik het huis in de fik steek..
Ingezonden:  23 Okt 2012 00:06
Magia, energie is de basis van alles, kan je dus energie goed sturen dan kan je al het andere in principe ook. Bedenk, niets is onmogelijk, hoogstens een beetje moeilijk

Aurelia, goede tips en mooi uitgewerkt, ook goed om te zien dat je al aardig ver gekomen bent, je moet je alleen minder laten begrenzen door waar je denkt grenzen te vinden. Bedenk dat veel grenzen maar relatief zijn, op het moment ben ik tegen de moeilijkste van deze grenzen aan het vechten. Namelijk de zwaartekracht, ook deze is relatief doch doordringend is bijna alles aanwezig. Het is met al gelukt om voor zeer korte tijd de zwaarte kracht volledig te doen negeren, echter moet je hierbij wel volledig in balans en in controle zijn van je hele lichaam en geest. Het mooie is wel dat het bijna geen energie kost, doch je concentratie wel zo kan noemen.

Vroeger hield ik trouwens de elementen solide(aarde), gas (lucht), vloeibaar (water), plasma (vuur), trilling (geluid, stroom), beweging (licht, straling, lopen) en leven aan. Met in het midden van deze 7, energie. Zonder energie zijn deze 7 namelijk helemaal niets. Daaruit kon ik eigenlijk opmaken dat er maar 1 element is, energie. Doch een zwart gat ook wel eens ervan verdacht wordt negatieve energie te zijn, ik heb hier mijn twijfels over maar dat kan je als yin op de yang zien.
Ingezonden:  23 Okt 2012 18:03
Goede tip Psylor

Dit is dan natuurlijk weer van een lange tijd geleden. Je schreef dat je voor zeer korte tijd de zwaartekracht hebt weten te negeren. Wat mag/moet ik mij daar bij voorstellen? Ik zelf heb dit ervaren door boven de grond te zweven, had jij zoiets ook of heb je iets anders ervaren/laten gebeuren?

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  23 Okt 2012 22:51
De zwaartekracht negeren kan zweven zijn, of vallen en halverwege vergeten dat je valt waardoor je een bepaalde kant op zweeft. In mijn geval was het meer een zeer lange sprong waar ik even horizontaal parallel aan de grond vooruit zweefde.
Ingezonden:  24 Okt 2012 06:49
Nu begint dit topic wel heel raar te woorden... Elementen sturen.. Zweven.... Is het nog niet tijd om jullie op te geven voor uri geller
Ingezonden:  24 Okt 2012 08:46
Misschien voor mensen die er nooit mee bezig geweest zijn wel. Ik doe het zelf ook niet veel en vaak.

Maar ik geloof wel dat ondanks het menselijk lichaam waardoor we indirect al een stuk beperkt zijn, we ons nog meer beperken door de regeltjes die we onszelf opleggen.
Ingezonden:  24 Okt 2012 09:09
Ja das wel waar maar alsnog het klinkt grappig
Ingezonden:  24 Okt 2012 20:40
Quote:
Namelijk de zwaartekracht, ook deze is relatief doch doordringend is bijna alles aanwezig. Het is met al gelukt om voor zeer korte tijd de zwaarte kracht volledig te doen negeren, echter moet je hierbij wel volledig in balans en in controle zijn van je hele lichaam en geest. Het mooie is wel dat het bijna geen energie kost, doch je concentratie wel zo kan noemen.

@Psylor houd je wel rekening met je evenwichts orgaan, zorg dat je deze niet beschadigd door te lang de zwaartekracht te negeren zeker in het begin als je nog oefende bent. Je kunt je evenwichtsorgaan beschermen door een wattepropje in je oor te stoppen. De kans is immers groot dat als je deze oefening telang aan een stuk oefend je evenwicht verstoort raakt voor langere tijd.Met alle gevolgen van dien.

gr
medium de Witte Duif
Ingezonden:  24 Okt 2012 23:17
Dank je voor de tip witte duif, klopt inderdaad wat je zegt. Ik probeer alleen eerder problemen als die te omzeilen via andere methodes, maar het is wel een mooie basic oplossing
Ingezonden:  28 Dec 2013 19:25
Hoihoi,

Ik ben net nieuw hier & zocht op elementen beheersen. Toen zag ik dit forum & ben het gaan lezen. Ik heb de oefeningen die iemand stuurde uitgeprobeert maar ik zou niet weten hoe je energie zou moeten besturen. Met je handen, met je ogen, ik zou het niet weten. Ik wil het graag doen & heb er ook doorzettingsvermogen voor. Maar hoe doe ik dat? Ik ben pas 11 en snap eigenlijk al veel te veel dan dat ik zou moeten snappen. Maar ik zou niet weten hoe ik dat moet doen.

Help?

Mvg xjustbeme
Ingezonden:  28 Dec 2013 20:34
ik kan goed energie sturen. ik wil je het wel leren. Maar het gaat niet welken via een forum. tis makkelijker 1 op 1. dus als je wilt. e-mail me bianca1998@live.nl
Ingezonden:  28 Dec 2013 20:58
Mijn e-mail werkt niet goed & mijn moeder weet hier niets van, dus ik kan het ook niet aan haar vragen op haar e-mail. Heb je nog iets waarmee we kunnen communiceren? Ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen.. Ik heb 1x zoiets gezegd & toen barstte ze in lachen uit.. Ik mag niet zomaar met iemand van internet e-mailen. Hopelijk begrijp je dat? Mijn moeder vindt dat te gevaarlijk, vooral omdat ik nog maar 11 ben. Dus misschien kan ik op een andere manier met je communiceren?

Mvg xjustbeme
Ingezonden:  29 Dec 2013 03:46
welke opties heb je? facebook, whatsapp? hoe kunnen we wel praten?
Ingezonden:  29 Dec 2013 08:29
Zoek iemand in de omgeving die er wel in geloofd. Vraag gewoon ofdat ze geloven in het beheersen van elementen. Niks meer of minder.

MAAAAAR mijn vraag aan jou is waarom je dit zou willen doen? Waarom vindt je dit leuk? Wat verwacht je er zelf van?