»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Spiritueel / Ervaringen / Elementen beheersen.
Ingezonden:  28 Feb 2014 12:23
en energie sturen gebeurdniet zomaar,  moet je wel wat voor oefenen
Ingezonden:  28 Feb 2014 12:25
en zelf was ik ook een echte avatar fan, toen zocht ik het op, en toen vond ik deze site
Ingezonden:  07 Mrt 2014 23:11
Ik zou graag ook een element willen leren sturen maar het lukt me gewoon niet moet je daarvoor een gave of talent hebben ??
Ingezonden:  08 Mrt 2014 20:13
Ik vind het eigenlijk wel vaag wat ik hier lees...
waarom zou je zonder rede de elementen willen tarten?
gewoon voor de lol??
Ingezonden:  08 Mrt 2014 23:35
Nee, kennelijk omdat ze Avatar the last airbender of Avatar the legend of Korra gezien hebben... hmm dus eigenlijk wel voor de lol denk ik. Maar is het een negatief iets om het sturen van energie (in ruwe vorm dus elementen) met plezier te oefenen? Persoonlijk denk ik van niet, als het maar niemand schaad. Dus met name met vuur is voorzichtigheid geboden.

Verder, als er iemand hier echt sterk mee kan worden dan zou die persoon er zelfs mensen mee kunnen helpen. Denk aan mensen uit een branden huis halen of een rotsverschuiving afwenden. Natuurlijk kan het ook voor eigen gewin gebruikt worden, show en misdaad... Maar dat kan met alles wat je leert, zelfs als studeer je iets onschuldigs als geschiedenis. Kan jij dus beslissen wie zoiets wel mag leren en wie niet?

(P.s. dit is niet aanvallend bedoeld, ik ga gewoon graag in op de stelling die jij opzet )
Ingezonden:  09 Mrt 2014 00:09
Ik heb nog geen antwoord ?? Please help me  :/
Ingezonden:  09 Mrt 2014 00:11
En neen het is niet voor de lol of iets slechts het boeit me enorm wat deze mensen zeggen over het sturen van de elementen als het aangeleerd kan worden wil ik dat ook leren
Ingezonden:  09 Mrt 2014 12:16
Stuurder, heb je alles al geprobeerd wat er in dit topic erover geschreven staat? Zo ja, waar heb je dan moeite mee?
Ingezonden:  09 Mrt 2014 14:25
ik weet niet hoe ik de energie moet voelen maar wel hoe ik rust binnen vind in mijn lichaam maar dan probeer ik de energie te voelen maar het lukt me gewoon niet en ik weet ook niet best met welk element ik moet beginnen ik zou graag water leren sturen maar het lukt me gewoon me niet geef een paar tips ?? aub
Ingezonden:  09 Mrt 2014 16:16
psylor ben je online ??
Ingezonden:  09 Mrt 2014 16:18
Richt je niet op een element, bedenk dat alles uit energie bestaat, dit bestuur je, niet een element. Een element is eigenlijk niet meer dan een molecuul welke met een bepaalde snelheid heen en weer beweegt door de energie welke de molecuul draagt. Zo heb je vast (ook wel element aarde en metaal genoemd) welke heel traag tot niet trillen. Dit terwijl plasma (vuur) zeer snel beweegt. De mate waarmee deze moleculen bewegen kan je beinvloeden, door ze bijvoorbeeld veel meer energie te geven of wat weg te nemen. Zo kan je plasma (vuur) intenser maken of juist minderen.

De baan van de energie, oftewel de richting welke de moleculen bewegen, kan je ook aanpassen. Zo kan je een wolk vorm geven of een vlam horizontaal laten branden. Dit vergt echter wel meer ervaring en inzicht over het algemeen.

Verder kan ik je alleen adviseren te blijven oefenen met energieën zien en voelen, o.a. met mediteren. Je zult hier namelijk grotendeels toch je eigen weg in moeten vinden. Niet dat ik het je niet wil uitleggen, maar omdat mijn methode mogelijk niet werkt voor jou. Onthoud ook, de 1 heeft er eenmaal meer talent voor dan de ander waardoor het die persoon makkelijker af kan gaan. Maar in principe moet iedereen het kunnen.
Ingezonden:  09 Mrt 2014 16:29
dankje wel voor je informatie
Ingezonden:  10 Mrt 2014 13:29
Hanteren van de elementen begin bij jezelf.
Om de energie in de elementen te kunnen hanteren moet je beginnen bij jezelf om je eigen energie te voelen.. de energie van al je lichaamsdelen, het kan helpen om elke maand een element te nemen voor de aankomende vier maanden. Voel een maand lang het element lucht.. de verplaatsing van de wind, het ritselen van de wind in de bomen.. alles waar wind in is. zelfde geld voor vuur: voel en zie en hoor en ruik vuur, zelfde geldt voor water: zie de verschillende bewegingen van het water, voel het water enz. Aarde; loop eens op je blote voeten in de aarde voel de kracht van de aarde, voel verschillende elementen die voortkomen uit aarde. elke maand een element. Kijken hoe dat voor je is en wat dat voor je gevoel doet. soms heb je voorkeur bij een soort element en soms bij meerdere elementen.
Ingezonden:  10 Mrt 2014 18:31
Dankje voor je informatie
Ingezonden:  19 Mrt 2014 23:16
Ik heb denk ik echt een hele domme vraag. Maar kan je ook met energie water in ijs veranderen?
Ingezonden:  19 Mrt 2014 23:18
Ik heb denk ik echt een hele domme vraag. Maar kan je ook met energie water in ijs veranderen?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:08
Hallo allen,

De zaken om ons heen bestaan niet uit energie, maar worden constant bewogen door energie. De dingen die wij waarnemen, vormen de materie. De verandering wordt veroorzaakt door energie.

Je kan met energie water in ijs veranderen, sterker nog, het moet zo gebeuren, het kan niet zonder energie. Nu je, een mens kan dat niet zo maar even doen, thans niet vanuit zichzelf.
Een voorbeeld hoe je water in ijs veranderd is door bijvoorbeeld een bak water in afgesloten ruimte te plaatsen, laten we voor het gemak een vriezer nemen. Nu is die vriezer aangesloten op het elektriciteitsnet, elektriciteit is een vorm van energie. Maar met elektriciteit kun je geen water tot ijs maken, daarvoor is een lage temperatuur nodig. Dus de elektriciteit moet worden omgezet in een lage temperatuur (dit is wat krom genoteerd, ik hoop dat het begrijpelijk is). Als dat gebeurd is, kan het water gekoeld worden, zodat de moleculen (de materie) van het water stil komen te liggen en zo ijs vormen.

Jawel, moleculen zijn constant in beweging, wanneer zij onderdeel zijn van een vloeibare stof of een stof in gasvorm. Hoe hoger de temperatuur, hoe harder de moleculen bewegen. Daarom smelt ijs dus als het warm wordt, dan gaan de moleculen weer bewegen.

Het komt er op neer dat het bewegen van de moleculen wordt veroorzaakt door energie, in dit geval de temperatuur. Dus bij een hoge temperatuur is er sprake van water (of water in gasvorm, verdampt water) en bij een lage temperatuur van ijs, maar het blijft dezelfde materie, het is de energie die met deze materie aan de gang is, die de materie van 'vorm' doet laten veranderen. (Het veranderd niet werkelijk van vorm, want de structuur van de moleculen blijft hetzelfde, in ieder geval in dit geval.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, ik ben geen fysicus of chemicus, dus kan er een beetje naast zitten hier en daar, maar goed.
Ik hoop gewoon dat het wat verheldering brengt.

Overigens zou het mogelijk kunnen zijn om als mens materie te sturen, we moeten dan alleen een manier zien te vinden om de energie welke bij onze hersenactiviteit vrijkomt, om te zetten in de energie die nodig is om materie aan te passen of te verplaatsen. Maar dit klinkt nog als toekomstmuziek.

Groeten,
Wetenschap
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:21
Dank u wel voor de uitleg
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:23
Maar het kan dus als je heel veel oefent dat je de energie kan veranderen?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:25
Maar het kan dus als je heel veel oefent dat je de energie kan veranderen?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:40
Het is zeker mogelijk.

Persoonlijk ben ik het niet met wetenschap eens, en heb de visie dat alles energie is. evenals wijzelf. OP afstand kan er al geheald worden bijvoorbeeld. Alleen sommige energie is zichtbaar voor ons, en sommige energie juist niet voor iedereen.
Maar ik respecteer de visie van iemand die er anders instaat. Mensen kunnen door gebeurtenissen in hun leven andere visies krijgen.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:41
Wel, het klinkt nogal 'science-fiction' dat 'energie veranderen', maar ik stel hier dat het misschien met het omzetten van energie uit de hersenen mogelijk kan zijn. Ik ben echter geen wetenschapper en ik denk dat de methoden die hiervoor nodig zijn pas ver in de toekomst zullen worden uitgevonden.
Of misschien is het wel helemaal niet mogelijk, dat weet ik niet, nogmaals ben geen wetenschapper, ik kijk slechts op een wetenschappelijke manier naar de wereld.

Groeten,
Wetenschap
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:42
Heeft iemand al ervaring met water in tijd veranderen via energie?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:44
Er is al zoveel mogelijk maar wordt voor de leek verborgen gehouden, simpelweg omdat er zoveel in elkaar gaat storten en de rijke mensen geen geld meer verdienen op de manier zoals ze het nu doen.
Denk bijvoorbeeld al eens aan onbeperkte energiebronnen.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:50
Water in tijd veranderen? Je beseft hopelijk wel dat water materie is en tijd een dimensie. Het is onmogelijk van materie een dimensie te maken, aangezien het om verschillende zaken gaat.

En nogmaals, om het toch maar even duidelijk te maken aan iedereen. De dingen die wij waarnemen zijn materie, die de vaste zaken vormen. De vaste zaken (niet de materie op zich, hetgeen waar de zaken uit zijn opgebouwd) kunnen veranderd worden door energie, dit zet de materie in beweging. Op deze manier wordt ijs dus water en vice versa en vergaat het lichaam weer tot stof en kan er uit stof een lichaam ontstaan.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 19:57
Heeft iemand ervaring met water in ijs veranderen via energie?
Ingezonden:  20 Mrt 2014 20:03
Ik bedoelde in ijs XD
Ingezonden:  20 Mrt 2014 20:08
Oh, ja, dat verklaard veel.

Maar ik denk dat niemand daar ervaring mee heeft. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn er waarschijnlijk heel veel fysici en chemici en biologen die daar wat van willen weten en dat nader zouden willen onderzoeken.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 20:14
Ja, mijn diepvries heeft daar ervaring mee.   nee hoor, grapje. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik volg dit gesprek al een tijdje en ik dacht, laat ik gewoon eens iets zeggen. Het is trouwens best wel interessant als je nagaat dat alles uit energieën bestaat, daar had ik eigenlijk nog niet echt over nageadacht.
Ingezonden:  20 Mrt 2014 21:16
Hey wetenschap,
Dat had ik ook in de kijk gelezen wat je nu zegt. Zou wel cool zijn als ze het lukt
Maargoed. Ik bedoel eigelijk een andere soort energie. Tis gewoon iets anders wat toevallig hetzelfde word genoemd. Soort can levensenergie. Hoe dat in elkaar zit ga ik nog eens ondekken . Maar voor nu hou ik het maar bij geloof..