»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Stemmen in dromen & dromen in dromen
Ingezonden:  22 Okt 2012 15:29
Dag iedereen,

Mijn naam is dus duidelijk Mattias en ik ben helemaal niet verwant met paranormale toestanden. De reden waarom ik mij hier heb ingeschreven is omdat ik de laatste tijd hele nare en verwarrende dromen heb waar ik liever van af wil.

Dus afgelopen nacht is het weer gebeurd in de periode dat ik nog bij bewustzijn was richting mijn vaste slaap. Plots begon ik stemmen te horen en gelach, ik zag mijzelf in mijn bed liggen en ik wou wakker worden maar ik had het gevoel dat mijn hele lichaam tegen mijn bed in geduwd. In die droom realiseerde ik mijzelf dat ik wakker moest worden en dat deed ik dus ook, maar toen besefte ik dat ik nog steeds aan het dromen was. Alsof ik uit een serie dromen moest komen terwijl ik het volle besef ervan had. De stemmen en het gelach kwam ook met momenten, quasi oorverdovend gelach van mijn linkerkant, en een chaotisch gebrabbel kwam van de rechterkant uit. Ik was zeer angstig en helemaal bezweet.

Vorige malen heb ik ook stemmen gehoord die mij 'instructies' gaven om iets te bouwen d.m.v. moleculaire modificaties etcetera (het spijt me als dit overdreven raar klink)

Het hele proces lijkt een hele nacht te duren maar duurt eigenlijk slechts enkele minuten.

Ook gebeurd het soms dat ik na zo een droom, na het chaotische gebrabbel etc, gewoon rechtop in mijn bed wakker word.

Ik zou hier liever niet paranoide over willen zijn maar het begint mij stillaan zeer slecht te doen voelen. Vandaag ben ik overdags ook angstig en heb géén idéé waarom.

Dit klinkt waarschijnlijk nog absurder dan hiervoor, maar dit alles is begonnen sinds ik the film 'the fourth kind' heb gezien en mij enorm ben beginnen interesseren in hoger bestaan.

Ik ben géén religieus persoon, maar ik geloof wel in hogere entiteiten die onze levens en gedachten, kunnen, beïnvloeden.

Ben ik gek aan het worden? En wat kan ik hier aan doen.

Met vriendelijke groeten,

Mattias
Ingezonden:  22 Okt 2012 15:58
Beste Mattias,

Allereerst wil ik je even zeggen, nee, je bent niet gek aan het worden. En daarbij gezegd, laat je dat ook niet maken. Jouw verhaal is voor mij erg herkenbaar, behalve dan dat ik daarvoor geen film had gezien die daarop van invloed is geweest. Hiermee doe ik meer op de zogeheten False Awakenings (Valse ontwakingen).

Een false awakening, is zoals de naam al zegt, het vals ontwaken terwijl je nog slaapt. Dit gebeurd vaak in nachtmerries, maar kan ook in normale dromen voorkomen. We ontwaken in onze droom, willen dingen gaan doen en komen plots tot het besef dat we er nog middenin zitten. Dit kan leiden tot meerdere false awakenings, waardoor je in een soort inception film terecht komt en gefrustreerd raakt, omdat je lucide droomt (bewust bent dat je slaapt en droomt), maar er niet uit kan lijken te komen. Een soort gevangen in de slaapwereld. Zoals ik al zei komt dit vaak voor in nachtmerries. We willen dan graag wakker worden. We sturen seintjes naar het brein om ons wakker te laten worden, omdat we weten dat we dromen en dit geen prettige omgeving vinden. Echter, zit ons lichaam in de REM-slaap. Dit is een kortdurende fase van de slaap waarin we dromen. Deze fase duurt maar enkele minuten. Omdat onze hersenen dan ook het meest actief zijn (REM staat dan ook voor Rapid Eye Movement) wordt dit ook geregistreerd. De rest van de fasen van onze slaap zijn overgangsfasen. Het lijkt dan ook alsof we de hele nacht aan het dromen zijn, terwijl we in totaal iets meer dan een uur dromen (met gemiddeld 5-7 dromen per nacht). De REM-slaap begint eerst met heel korte minuten en wordt langer naar mate de nacht vordert, daarom ook herinneren de meesten van ons meestal de eerste en de laatste dromen vooral erg goed. De spieren daarentegen zijn volledig ontspannen. Mensen die te vroeg/snel wakker worden kunnen daarom te maken krijgen met een slaapverlamming. Als je je bewust bent van het feit dat je droomt, maar er niet uit kan, ben je ook bewust van het feit dat je je lichaam niet kan bewegen en dus de controle kwijt bent. Dit kan voor velen erg beangstigend zijn. Het signaal dat je naar je hersenen stuurt om wakker te worden gebeurd middenin de REM-slaap en wordt niet altijd goed opgepikt. De hersenen doen je laten geloven dat je ontwaakt bent, maar dit is dus slechts een illusie in je droom. Soms is het zo dat je op die manier toch uit een benauwde droom-situatie kan ontsnappen. In jouw geval zat de angst er nog en werd dezelfde droom steeds weer in werking gezet. De REM-slaap wordt afgemaakt.

Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Wat ik toendertijd deed is, signalen 'afspreken' met mezelf om wel direct wakker te kunnen worden als dit nodig zou zijn. Dit zou je kunnen proberen. Iets wat je direct herkent voor jezelf, of wat je tot rust brengt. Dit is dan een sterker signaal voor jezelf dan de wens om wakker te worden, want dan kun je weer in een false awakening terechtkomen. Mensen doen dit omdat ze daar aanleg voor hebben. Ik neem aan dat dit het geval is, omdat ik daarbij meteen aanneem dat je geen gekke middelen gebruikt. Daarbij hebben ze ook altijd de aanleg om lucide te dromen. Dus, bewust te zijn van de droom en deze te kunnen sturen (ligt eraan hoe hoog het luciditeits gehalte is in de droom). Ontspan je goed voor je gaat slapen en doe iets of denk aan iets/iemand wat je een veilig gevoel geeft. Je kunt een schild of lichtbol om jezelf heen zetten, zodat je jezelf beschermd of een engelenwacht bij je neer zetten.

Ik hoop dat je hier wat mee kan. Als je vragen hebt stel ze gerust, ik weet hoe frustrerend dit kan zijn.

In liefde en licht,

Aurelia
Ingezonden:  22 Okt 2012 16:13
Dag Aurelia,

Bedankt voor je snelle reactie. Al vaak heb ik geprobeerd om mijzelf uit die droom te verwijderen door middel van verschillende manieren, maar zoals u zei heb ik dan een slaapverlamming waar ik dus niet echt de mogelijkheid heb om dan iets uit te voeren, een kneepje in mijn hand of zo, bij wijze van spreken.

Deze lucide dromen zijn nog maar enkele jaren bezig, maar toen ik als kind ging slapen, hoorde ik soms mijn hartslag tegen mijn hoofdkussen, en dan wist ik welke droom er ging komen, wat ik ook altijd erg vreemd heb gevonden. Nu is deze droom niet meer terug gekomen, maar ik ken hem nog volledig vanbuiten.

Wat betreft de stemmen die ik soms hoor, heeft dit er ook iets mee te maken dan? Want ik ben bij bewustzijn, en de geluiden die ik hoor, hoor ik daadwerklijk alsof ze er echt zijn (hallucinaties?). Ook de dingen die ik dan meemaak zijn zaken waar ik nooit echt over nadenk, maar als ik er dan later wel over nadenk, blijken ze wel te kloppen.

Zijn er bepaalde personen waar ik hiervoor hulp zou kunnen verkrijgen? Wetenschappelijk dan.

Nogmaals bedankt voor je hulp.

Met vriendelijke groeten,

Mattias
Ingezonden:  22 Okt 2012 16:25
Beste Mattias,

Zeg maar gewoon jij tegen mij, zo oud ben ik niet hoor. Als je slaapt kun je middels je dromen niet echt fysieke handelingen uitvoeren, dit omdat je spieren hiervoor te ontspannen zijn. Dus moest je in zo'n droom belanden, is het juist belangrijk een mentale activiteit te doen, die de hersenen als signaal zien om in de realiteit wakker te worden en niet in de droom. Dit zul je dus moeten oefenen en aanleren, net zoals de realiteitscheck die je jezelf kan leren zodat je dit ook kan doen in dromen en hierdoor herkent, o ja, ik droom dit. Elke keer als je dus in zo'n false awakening komt, herkennen je hersenen het signaal wat je afgeeft door deze mentale activiteit en zullen ze het lichaam aansturen om echt wakker te worden.

In het begin probeerde ik zelf nog mijn lichaam aan te sturen. Ik belandde dan in zo'n befaamde false awakening en was me hier ook volledig bewust van. Toen heb ik mij in de droom uit bed gesleurd, loodzwaar, en dacht, als ik dit nou heel hard probeer, dan sta ik in het echte leven misschien ook op, zien mijn ouders mij en kunnen mij wekken. Helaas was dit niet waar. Ik belandde steeds in mijn ouders slaapkamer (met mijn echte lichaam nog in bed) en zag twee vaders en twee moeders in bed liggen die druk bezig waren met kwebbelen en mijn verbaasde reactie maar niet konden begrijpen.

De stemmen en gebeurtenissen die je hebt lijken mij niet echt op hallicunaties. Je bevind je namelijk al in de droomwereld, en wat je daar meemaakt staat eigenlijk los van de realiteit (behalve dan het feit dat je droom vaak een boodschap bevat die vanuit je onderbewuste naar het bewuste gestuwt wordt). Echter geef je zelf al aan wel in entiteiten te geloven. Wellicht dat je hier erg gevoelig voor bent en beter te bereiken bent in je slaapstand. Dan is mijn advies jezelf beter beschermen en deze weg te sturen, aangezien jij je hier niet prettig bij voelt. Voor de rest kan je dan natuurlijk nog wel open blijven staan voor voorspellende dromen bijvoorbeeld, weet niet in hoeverre je hiermee bezig bent als ik je tekst lees.

Ik ken persoonlijk geen mensen die jou op wetenschappelijk vlak jou met dit probleem zouden kunnen helpen, sorry daarvoor. Je zou wel op internet kunnen rondkijken hiervoor of eens bij je dokter langsgaan. Als hij of zij de ernst inziet van dit probleem en het al heel lang speelt kan een slaapkliniek aangeraden worden. Dan slaap je daar en dan onderzoeken ze van alles terwijl je slaapt, hier kan dan ook weer van alles uitkomen. Ik heb jarenlang een slaapprobleem gehad en heb toen een doorverwijzing gekregen van mijn eigen dokter, dus die mogelijkheid is er wel, ook voor jou.

Verder denk ik dat dit een innerlijk probleem is, dus op spiritueel vlak, maar wilt niet zeggen dat door deze onderzoeken of wetenschappelijke hulp dat niet kan worden opgelost. Zolang je maar goed ontspant en jezelf goed afschermt voor deze dingen. Meer dan deze tips kan ik je niet geven, hoop dat ze je een beetje verder kunnen helpen.

In liefde ne licht,

Aurelia