»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Ingezonden:  10 Nov 2012 22:28
Hallo allemaal,

Zouden jullie mij alsjeblieft kunnen helpen, wat betekend mijn droom?

Ik zal jullie eerst een stukje voorgeschiedenis vertellen anders is de droom misschien niet echt te begrijpen.

Ongeveer 7 jaar geleden is de relatie van 2 jaar met de jongen waar ik over gedroomd heb gestopt, gewoon gestopt! De liefde was heel heftig van beide kanten, misschien zelfs wel ongezond.
Hij een jongen die een leven lijde in het criminele en ik een meisje dat gewoon hard werkt, geen rare dingen gewoon een meisje dat van een stabiel liefdevol en leuk leven houd. Onze liefde was Echt maar eigenlijk onmogelijk om onze verschillende levens samen te voegen. We hebben van de ene op andere dag een punt achter de relatie gezet en elkaar nooit meer gesproken omdat dat te pijnlijk zou zijn. We hebben elkaar nog 1 keer gezien in het voorbij gaan 4 jaar later maar niet de mogelijkheid gehad elkaar aan te spreken. Voor mij is hij nog steeds de ware ondanks dat ik ondertussen een dochter heb gekregen van een andere man en hij ook een gezin heeft gekregen. Tot op de dag van vandaag doet het pijn dat het niet is gelukt tussen ons en heb ik het gevoel dat we misschien wel te vroeg een punt achter de relatie hebben gezet.

2 jaar geleden is hij vermoord.. Ik ben zeker 2 maanden helemaal van de rel geweest en misschien zelfs depresief.

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt door mijn dochter, nadat zij lekker naast mij is komen liggen en tv is gaan kijken ben ik weer in slaap gevallen en droomde ik deze droom.

We stonden ineens oog in ook met elkaar!.. hij tegenover mij.. ik kan me niet herinneren of er wat gezegd werd maar het volgende ogenblik zat hij achter in een taxi. Ik stond achter de taxi en hij had zijn hoofd over zijn schouder gedraaid om mij te zien door het achterruit.. beide hadden we een pijnlijke blik in onze ogen omdat we weer weg van elkaar gingen.
Ik draaide me om om weg te lopen en onze blik te breken maar keek toch weer om en wenkte hem waarop hij uitstapte en we elkaar stevig vast pakte... de pijn en het gemis uitdrukkend in deze omhelsing.
In de droom was hij al overleden maar toch in levende lijve.. Hij vroeg mij waarom ik zijn ring na zijn overleiden terug heb gegeven aan zijn broer, waarop ik hem het waarom uitlegde, hij vond dat ik hem had moeten houden terwijl ik hem met met een mooie gedachte terug heb gegeven voor zijn dochter of nichtje.. iets tastbaars van hun vader of oom waar hij moeite voor heeft gedaan hem uit te zoeken iets tastbaars wat met liefde voor de liefde is gekocht.
Wij maakte elkaar duidelijk dat we voor altijd samen wilden zijn, dat we de verkeerde keuze hebben gemaakt uit elkaar te gaan en dat we er verschrikkelijk veel spijt van hebben. Hij maakte mij duidelijk dat hij voor altijd bij mij wilde blijven maar dat het nu nog niet kon, niet omdat hij overleden was, maar omdat hij zijn gezin op dit moment nog niet verlaten kan om bij mij te zijn. Ik moest nog even wachten en dan kwam alles goed, wij zouden voor altijd samen zijn, het zou niet lang meer duren
Het gevoel dat ik had was Echt, Puur en de hele waarheid er is geen cel in mijn lichaam die twijfeld aan die woorden en dat het ook werkelijkheid word.

Toen was ik wakker.. de pijn en het verdriet die ik nu voel is ongeveer gelijk aan het moment van uit elkaar gaan of aan het moment dat ik hoorde dat hij vermoord was.
De droom was zo echt dat het geen droom maar werkelijkheid lijkt. ik heb het gevoel dat ik hem straks bij het boodschappen doen tegen ga komen, dat hij zo belt, dat hij plots voor de deur staat.

Kan iemand mij alsjeblieft vertellen wat deze droom betekend?
Is het echt geweest?

bedankt
Ingezonden:  11 Nov 2012 20:10
Het is in ieder geval een duidelijke boodschap.
Het eerste gedeelte voor de scheiding, voelt voor mij ook als een stukje zielsverwantschap.
En ik ben er totaal niet in thuis, maar ik zou vooral het laatste stuk duidelijk interpreteren dat hij je gaat helpen vanaf gene zijde. Of dat je een ander stuk van zijn ziel gaat ontmoeten.

Overledenen geven wel vaker in dromen boodschappen door.
Ingezonden:  11 Nov 2012 21:52
Bedankt Roosmarie voor je mooie woorden!ik wardeer het!

Is er nog iemand anders die hier wel in thuis is en er misschien iets over kan zeggen?
Ingezonden:  12 Nov 2012 11:03
wat is liefde?
Vaak waardeeren we iets dat ons zelf ontbreekt ontzettend bij een andere.Het is er dan precies dat wat we missen.
In eerste instantie denk ik dat je door iets getriggerd bent zodat de herinnering aan hem is wakker geworden.
Hij zou de die delen in je kunnen staan die ontwikkelt willen worden.
Kijk wat je aan hem het meest waardeerde en dan hoe deze eigenschappen bij jou ontwikkelt zijn.
De ring geeft de verbondenheid aan die er nog is.
Je hebt het verleden nog niet echt achter je gelaten.
Hij is de hoofdrolspeler in de droom, een belangrijke behoefde in je die er om ontwikkeling vraagt, die kan er ook niet overgenomen worden van
een broer, nicht ect. dan zou de behoefde een bijzaak worden.