Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Droom over einde wereld, kan iemand helpen?
Ingezonden:  17 Mei 2013 22:48
Hallo,

Ik had laatst een droom die ik maar niet uit mijn hoofd kan krijgen. Ik heb geen idee of het iets betekend maar in elk geval had ik deze droom al vaker maar deze keer ging het verder. Ook wist ik gek genoeg al wat er ging komen in mijn droom en was ik me ervan bewust dat ik droomde. Hopelijk kan iemand me uitleg geven?! Het kan een lang verhaal worden. Alvast sorry.
Mijn droom ging als volgt:

Het einde van de wereld was aangebroken. Niemand wist alleen of het echt zou zijndus het was afwachten. Ik en mn ouders en broer gingen in de tuin kijken naar het naderende onweer. De hele lucht was wit/blauw/grijs achtig. Het onweerde heel hard maar het was 'hoge onweer' 
We gingen zitten tegen de muur aan en mijn vader rookte een sigaar (in het echt absoluut niet dus best vreemd) ' omdat we er toch Aan gaan' Zei hij dan. Een jongen was erg nieuwsgierig naar het onweer maar kon het gek genoeg niet zien. Hij klom over onze. Schutting en mijn vader tilde hem op. Ik tilde hem daarna nog hoger en hij keek naar de lucht. Toen sprong hij van mijn arm af en belande op zijn knieën op het gras terecht.
We moesten de pijnlijke beslissing maken over wat we zouden doen met onze 3 konijnen. Ik moest huilen, ik vond het heel erg.  We besloten ze vrij te laten...
Ik en mijnbroer keken nog een keer om en ik vroeg wT er met onze twee cavias zou gebeuren. Ze wilden ze hier achterlaten. Ik huilde weer en nam de bruine cavia mee samen met de zwart met witte. Toen begon ik te lopen. Ik was opeens op school waar het heel druk was. Niemand wist wT er ging gebeuren maar iedereen wist dat het einde gekomen was... Ik haastte me naar boven en dring tussen de mensen door. Ik liep naar buiten en kwam in een winkelstraat terrecht. Daar zag ik een goede vriendin en ik liep naar haar toe.  We liepen een eindje door totdat ik me bedacht waar mn cavias gebleven waren. Ik zij dat ik zo terug zou komen en rende terug. Ik zag een identieke kooi staan maar de vlekken van de cavias waren anders. Ik rende door en bedacht me dat ik daarvoor nog in een dierenzaak was geweest. (?) ik hoorde iemand de cavias kopen en vertelde dat ze van mij waren en ik ze terug wou. De man die ze wilde kopen werd boos en liep weg. De dikke vrouw achter de balie verontschuldigde zich en zei dat ik ze niet wilde zien. 'Daar word je niet vrolijk van' zei ze met een raar accent. Ik liep langs haar heen en wist al wat ik dAr aan zou treffen: en inderdaad daar zag ik een rood roze hoopje vlees liggen. Ik huilde (alweer) en schreeuwde dat ze moordenaars waren, hoe oneerlijk het wel niet was enz. Maar mijn stem klonk zacht en de man die ze wilde kopen lachte. Ik rende terug naar mn vriendin en we liepen door. Toen werden we ingehaald door eengroepje jongens op fietsen. Mijn broer reed hierbij. Hij stapte af en liep naast me toen een van de jongens voor ons ging fietsen en een fles kapot sloeg op ons. We zaten onder het glas en mijn broer dreigde in het naast gelegen slootje e vallen. Toen hij viel greep ik hem vast en zei 'als jij gaat ga ik mee!' En we vielen samen in de sloot. Hij kwam weer boven maar ik zat vast. Ik kon nog net een keer bovenkomen terwijl ik iets mompelde over lucht en adem. Een oude vriend van mijn broer sprong in het water en tilde mij eruit. Toen waren ik en mijn broer weer thuis en zei ik gek genoeg dat alles verzonnen was terwijl ik dacht van niet. Letterlijk dus in mijngedachten op dat moment. Deze droom houd me erg bezig, ik hoop dat iemand me meer kan vertellen??
Groeten. Iemand3
Ingezonden:  19 Mei 2013 22:49
Niemand??
Ingezonden:  20 Mei 2013 09:49
Ten eerste wordt het netjes geacht je voor te stellen op dit forum

De droom staat voor veranderingen in je leven, jij bent erg aan het veranderen, je wordt steeds ouder en daarmee is er voor bepaalde zaken minder ruimte. Dit bijvoorbeeld voor je konijnen en cavia's. Hierbij wordt er overwogen om je konijnen en cavia's weg te doen omdat je dan tijd heb voor andere zaken. Dit zal niet makkelijk gaan. Je vind het wel heel erg belangrijk om vast te houden aan je ouders en broer.
Er komt dus geen echt einde van de wereld aan, maar de wereld die jij kent om je heen veranderd.
Dit is wat ik kan opmaken zonder je verder goed te kennen, jij kan het zelf het beste zeggen omdat jij de symboliek van alle elementen met je achtergrond het beste kan interpreteren. Je kan dit doen aan de hand van b.v. een boek.
Ingezonden:  20 Mei 2013 12:48
Lijkt erop als of je met alle middelen een probleem
wil oplossen, maar niet de draai vind het ook anders te belichten.

Het gaat over je innerlijke houdingen.
Vader weet dat datgene waar je mee bezig bent uiteindelijk in rook op gaat. Illusie.
Je hebt het met knagers te maken, iets knaagt in je,
de konijnen zouden erover kunnen spreken dat het knagende snel vermeerderd. Bij cavia's kan men aan hamsteren en opslaan denken.
De dierenzaak maakt er denken dat je deze knagers, dat zou ook 'informatie' kunnen zijn, van iemand anders hebt gekregen en er nu mee zit.
Het rouwe vlees zou erop kunnen wijzen dat je 'de knager' van alle kanten hebt belicht, en nu blijft er het rouwe vlees, hier valt aan grenzen te denken,
die er niet meer zijn. Misschien komt het woord "te "
hier goed van pas.
De droomfiguren zijn invloeden van jezelf binnen je momentele ontwikkelingsfase.
Ingezonden:  21 Mei 2013 13:46
@psylor
Beste psylor,dank voor je reactie!
eerst, ik ben Iemand3 maar wel dezelde als iemand. Ik was mijn wachtwoord vergeten dus vandaar we hebben op dit forum al meer gepraat en ten tweede,  ik ben inderdaad aan het veranderen, ik word ouder etc. Ik zit nog op school en word veel buitengesloten/gepest. Ik houd inderdaad vast aan wat ik rb omdat ik om me heen zie hoe snel mensen kunnen veranderen in iets totaal anders. Het lijkt vaak alsof ik vanaf de zijlijn mee kijk over wat anderen niet zien.  Jouw uitleg verklaart al wel een en ander denk ik.

@Kyra
Bedankt voor jouw uitleg.
In jouw uiteg kan ik me ook wel vinden, ik houd inderdaad veel informatie voor mij alleen omdt ik anders denk dan anderen. Ik kan nooit zo goed uitleggen wat ik denk etc. Alleen dat van de grensen en knagen snap ik niet helemaal. Wat bedoelde je hier mee?
Je schrijft als slot dat ik droomfiguren zelf kan beinvloeden. Dut klopt en doe ik vaak maar deze droom was gewoon 'anders' niet een droom die neigt naar vroeger ofzo maar gewoon, tja anders. Hier kon ik helemaal niets en dat wist ik, ik keek en ervaarde maar had er totaal geen ivloed op, behalve in het begin. Toen zei ik iets over onweer dat niet mooi was en dus anders moest (?) en toen werd het van die hoge dikke bliksem. (?)

In wlk geval bedankt! Ik zal er over na gaan denken
Groeten. Iemand