Paranormaal Forum

Paranormaal Forum Nederland - Spiritueel Forum Nederland

»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Lucide dromen ervaringen
Ingezonden:  02 Mei 2014 10:26
Hoi, ik ben 12 jaar oud en heb al sinds kleins af aan lucide dromen.
Ik was er eerst niet bewust van dat dit niet normaal was, pas toen ik het had opgezocht wist ik het. Is lucide dromen een gave? Hoe kan ik het verder ontwikkelen?
Grt Roos
Ingezonden:  02 Mei 2014 12:07
Beste Roos,

Iedereen kan leren lucide te dromen. Het gaat bij de 1 echter makkelijker als bij de ander, dus je kan het een gave noemen. Net als dat sommige mensen een gave voor heel realistisch tekenen kunnen hebben.

Weinig mensen zijn zich echter bewust van dat lucide dromen echt kan. Ikzelf kan het al sinds ik me herinner, maar ken ook mensen die het geleerd hebben en daar vanuit het goed kunnen.

Gewoon lekker lucide blijven dromen, is beter voor je dan gewoon dromen, je heb namelijk een betere nachtrust doordat je minder vatbaar bent voor nachtmerries en andere uitputtende dromen
Ingezonden:  02 Mei 2014 15:31
Dankje voor het antwoord
Ingezonden:  31 Aug 2014 18:08
Dit is een late reactie maar ik wil even zeggen dat ik ook een keertje een lucide droom heb gehad en ik vond het ook jammer dat ik toen al moest opstaan. Sindsdien droom ik altijd expres dat niet altijd werkt, want dan val ik na bijvoorbeeld ergens naar toe lopen in me droom weer snel echt in slaap, waardoor ik me droom dus niet af kan maken.
Ingezonden:  31 Aug 2014 18:26
Het is wel mogelijk het vol te houden en toch uit te rusten Noza, het vergt alleen veel oefening. Maar naar wat ik lees ben je goed op weg

Ik heb wel een tip, misschien dat het voor je werkt. Hou de diepe slaap niet tegen maar vorm hem naar de dromen die je wilt dromen. Je zou het misschien een diepere lucide droom kunnen noemen.
Ingezonden:  31 Aug 2014 21:28
Ik ga het proberen en laat het weten hoe het gegaan is. Dankje!
Ingezonden:  01 Sep 2014 08:28
Ik heb dit ook al vanaf jongs af aan. Bijna altijd in m'n droom word ik bewust. Maar niet meteen en ook niet bij elke droom ben ik er bewust van dat ik droom. Maar vaak dus wel