»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Voorspellende droom of dejavu?
Ingezonden:  06 Nov 2014 13:21
Heey iedereen,

Daar ben ik weer met me dromen. Maar deze keer twijfel ik een beetje.. Want ik heb net 2 mails binnengekregen, terwijl ik vannacht volgens mij hierover had gedroomd.

Ik zag namelijk net ineens 2 nieuwe emails die ik eerder kreeg voor mijn gevoel. Toen herrinnerde ik volgens mij een droom (of het was een dejavu) waarin ik diezelfde emails had gekregen. Nu twijfel ik dus wat het nou was.. Een voorspellende droom of dejavu? Terwijl ik wel het sterke gevoel heb dat het een voorspellende droom was, twijvel ik nog steeds! Want ik denk dan steeds bijvoorbeeld 'Wat als het weer eeb dejavu is..' Maar toch lijkt het niet zo op een of andere manier. Aarg! Nu twijfel ik zelfs nog meer!

Moet ik gwn net als altijd van me gevoel uitgaan..? :S
Ingezonden:  06 Nov 2014 16:17
Oh ja, meestal herrinner ik me dromen als ik de volgende ochtend iets meemaak of zie waarvan ik denk 'Aha ik heb dus hierover gedroomd!'. Heeft iemand dit misschien ook?
Ingezonden:  07 Nov 2014 07:22
Waarom laat je het er gewoon niet zijn, zonder er een naam aan te moeten plakken?
Ingezonden:  07 Nov 2014 07:39
Dat kan ook, maar ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat het nou is.
Ingezonden:  01 Mei 2015 06:27
Zulke dingen heb ik heel vaak dat ik denk sommige dingen al eens gezien te hebben.


Maar ik ga er vanuit dat het bij mij vooral deja vu´s zijn.


En ik zou denken als het een voorspellende droom zou zijn dat je hem dan wel eerder zou herinneren dan nadat je die mails hebt gezien.

Want als ik het gevoel heb dat ik een voorspellende droom gehad heb dan herinner ik het me ´s ochtend vaak wel, zonder dat ik er mee in aanraking kom.
Ingezonden:  09 Aug 2015 18:51
ik ervaar verschil met een dejavu en een voorspellende droom
met een dejavu ervaar ik: hey dat heb ik eerder meegemaakt/gedroomd...
met een voorspellende droom ervaar ik: hey dit heb ik gedroomd, nu gebeurt dit en dan dat...en dat gebeurt dan ook nog weer
snap je een beetje wat ik bedoel te zeggen?
ik denk dat je het vanuit je gevoel wel weet of het een dejavu is of een voorspellende droom...iets te willen rationaliseren en dus een naam eraan te willen koppelen haalt wel de magie van de ervaring weg vind ik
herken het heel erg, want ik doe al jaren niet anders dan rationaliseren van mijn ervaringen
Ingezonden:  17 Aug 2015 18:59
Soms kan een dejavu ook gelinkt zijn aan een voorspellende droom. Alleen dat je die voorspellende droom alweer vergeten bent totdat je het meemaakt
Ingezonden:  17 Aug 2015 21:21
En voorspellende dromen dat geldt toch alleen voor als je slaapt.


Want bij mij heb ik eigenlijks dat ik redelijk veel dagdroom en dat ik ´s nachts daarin verder ga alleen voelt het ´s nachts reëler en voelt het anders aan.
Maar het loopt er gewoon doorheen.
Ingezonden:  18 Aug 2015 06:25
@Psylor

Je hebt helemaal gelijk! Want op een of andere manier klinkt het erg herkenbaar wat je zegt. Zulke dingen heb ik laatste tijden zo vaak, zoals nu bij jou tekst. Maar ik weet zo'n beetje hoe dat komt. ^^
Ingezonden:  18 Aug 2015 06:32
@Thomas

Dromen doe je in je slaap he. Dus voorspellende droom is ook een droom. Alleen soms kan ik me dromen gewoon niet gelijk herinneren.

Ik had gister bijv. echt zo'n droom herinnerd. Me moeders vriend vertelde dat er ergens (ben ff land vergeten) iemand is van plan om president te worden. En dat hij slecht is enzo. Ik zat mee te luisteren terwijl de tv gewoon aanstond met een bepaalde film  net als in me droom. Wauw.
Ingezonden:  23 Aug 2015 16:03
Joh, Noza hoe denk je dan dat dat komt?