»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Kan iemand me een beetje wijzer maken? :)
Ingezonden:  07 Jan 2016 16:25
Hallo,

Ik hoop hier eventueel een beetje bij te leren over verschillende zaken.

Ondertussen een jaartje geleden heb ik in een boek iets gelezen over sjamanistische reizen. Er stond vermeld dat ik mijn ogen moest sluiten of ze eventuele bedekken met een doek en me dan ene plaats moest inbeelden vanwaar ik kon vertrekken, in het boek stond dan vermeld dat ik een gat ergens kon vinden die me naar een onderwereld zou brengen.

Ik heb dit eens geprobeerd en tot mijn verbazing leek het te wereken, al ik het gevoel had dat dit evengoed iets kon zijn dat ik mezelf wijsmaakte aangezien ik over een nogal grote dosis verbeelding beschik. Ik heb sinds dan een hele hoop van deze 'reizen' proberen ondernemen en heb hier ondertussen al heel wat meegemaakt. Ik heb alle 'reizen' die ik gemaakt heb opgeschreven, ik ben ondertussen ook al een aantal dieren tegengekomen die me helpen met allerlei zaken.

Maar overlaatst vroeg ik me af wat al deze dingen wouden zeggen en of ze wel iets wilden zeggen, sommige zaken zijn wel relevant in mijn persoonlijke leven wardoor ik er toch heel wat waarde aan hecht. Maar aan de andere kant ben ik evengoed bang dat dit allemaal evengoed een illusie is waarin ik zou kunnen verdwalen mezelf kennende.

Van wat ik overal hoor zijn deze reizen moeilijk te maken, mensen gebruiken hier auditieve hulmiddelen voor, sommige psychedelische middelen maar bij mij lijken die dingen niet nodig, wat ik naar eigen zeggen al iets vreemd vindt. Wel merk ik dat ik het soms moeilijk heb met me concentreren tijdens deze tochten. Soms merk ik bvb dat een bepaalde gedachte opkomt en ik hier volledig in verdwaal en de hele ervaring volledig verwaast.

Ik heb vanalles opgezocht ivm Lucide dromen maar weet niet of ik dit wel zo kan noemen aangezien ik niet slaap. Deze 'reizen' maak ik in bed voordat ik ga slapen.

Ik ben een beetje verdwaald om eerlik te zijn, aangezien ik ondertussen al verschillende zaken gevoeld heb terwijl ik deze reizen maak. Overlaatst reed ik op een witte draak en leek deze op een gegeven moment uit mijn navel te komen. Ik heb hiervoor nog al dierne gehad die zich op een bepaalde plaats lijken te fixeren in mijn lichaam. Dit link ik dan aan Chakras aangezien ik hierover l een aantal keren gelezen heb maar ik moet eerlijk zeggen dat ik schrik heb om verkeerde termen te gebruiken of bepaalde dingen verkeerd te interpreteren.

Nog ene voorbeeld is dat ik overlaatst een tinteling voelde rond mijn voorhoofd en na een tijdje mijn lichaam begn te tintelen, het leek alsof het ging slapen. Op een gegeven moment leek ik achteruit te schieten uit mijn hoofd maar doro het verschieten ben ik heel dit gevoel kwijtgeraakt, ik heb het dan terug kunnen oproepen en zo ben ik even beziggeweest met het telkens te verliezen en terug op te roepen. Dit fenomeen begon ik dan te linken met subtiele lichamen war ik al eerder over gelezen had. Maar ook hier heb ik schrik dat ik deze termen begin over te nemen op plaatsen waar ze niet thuishoren en een bepaalde foutieve visie krijg omtrent deze zaken.

Ik vroeg me af of mensen die hier wat meer ervaring mee hebben me een beetje wegwijzer kunnen maken. Ik heb alle ervaringen opgeschreven dus ik kan ze altijd eens laten lezen, maar het is ondertussen al een hele hoop geworden moet ik eerlijk toegeven


Alvast zeer bedankt!

mvg,
Ingezonden:  07 Jan 2016 19:31
mediteren, met visualiseren, kan op allerlei manieren. De een vindt het op de ene manier fijn, de ander op een andere manier.

Angst is je grootste vijand, ook hierbij.

Drakenenergie is weer iets anders dan bijvoorbeeld de totemdieren Moet je ook niet aan je chakra's linken. Indirect beperk je jezelf en hun daarmee.

In en uit je lichaam gaan, veel mensen zitten al  er niet volledig in, en dit kan je ook ervaren.

Zoek je eigen waarheid in het licht en liefde, niet de waarheid van de ander.
Ingezonden:  07 Jan 2016 23:26
Bedankt voor je antwoord! Volgens mij is het ook best je eigen waarheden te vinden maar er staan ondertussen al zoveel verschillende dingen geschreven in zoveel verschillende boeken en teksten en alles lijkt wel aan elkaar verbonden te zin. Of ze lijken allemaal over hetzelfde te gaan, enkel op een andere manier. Daarom vindt ik het altijd interessant erover bij te leren. Het moeilijke blijft voor mij om er ook niet teveel aandacht aan te besteden ook al lijken ze op elkaar, een ander zijn waarheid is ook maar die van hem volgens mij

Ik vroeg me wel nog af wat je precies met drakenenergie en totemdieren bedoelt? Of wat jou ervaring hiermee is? Aangezien ik het wel interssant blijf vinden wat er over gezegd wordt

Nogmaals Bedankt!

Mvg,
Ingezonden:  08 Jan 2016 16:20
Iedereen ervaart een onderwerp anders, vandaar de vele benamingen. Het is eigenlijk onnodig, want we zouden alles in ons hart kunnen voelen, zonder er een naam aan te hoeven geven.