»Gebruikersnaam: »Wachtwoord:   Gegevens onthouden? 
Paranormaal Forum / Ervaringen / Dromen / Ik ben nieuw hier, en ik droom ' niet '
Ingezonden:  16 Mrt 2018 22:41
Hallo allemaal.

Ik ben nieuw hier op het forum, ik heb al wel het een en ander doorgelezen hier voor ik mij aanmeldde. Ik zit met een aantal dingetjes waar ik graag wat advies / dan wel hulp over zou willen.

De aard van mijn probleem is als volgt: ik ben 23 jaar, ik heb nu al een aantal jaar dat ik, naar mijn gevoel ' niet ' droom. Ik kan mij nooit iets meer herinneren wanneer ik wakker word. Zeer zelden kan ik me vaag 2 seconden herinneren voor het weer weg is. Het lijkt erop dat mijn lichaam dit is gaan blokkeren voorkomend uit angst. Ik loop inmiddels al een geruime tijd bij een psycholoog, omdat zo ook bepaalde gevoelens bij mij geblokkeerd worden, ook komend uit angst. Dit is mijn lichaam gaan aanleren.

Nu het feit dat ik hier op dit specifieke forum ben uitgekomen gaat als volgt, ik zal graag beginnen aan het begin.

Ten eerste kan ik mij ontzettend weinig herinneren vanuit mijn jeugd, wel heb ik nu een flink aantal dingen op een rijtje kunnen zetten. Ik kan mij herinneren dat vanaf ik een jaar of 5 a 6 was, in ons oude huis. Was er naar mijn realiteit altijd iets of iemand aanwezig onderaan onze trap, dit was ik vaak aant het ' uitlokken ' om het te noemen. Ik riep toen iets en rende dan snel mijn kamer in mijn bedje op.
Hierna vanaf mijn 6e tot mijn 8e jaar, kon ik uit het niets op geen mogelijkheid meer op mijn eigen kamer slapen, enkel bij mijn ouders in bed. Dit heeft uiteindelijk een half jaar training met iemand van buitenaf nodig gehad voor ik terug in mijn eigen bedje sliep.

Verder kan ik mij ook herinneren dat ik vrij vaak last had van enge dromen, nachtmerries. Niet over monsters, over geesten. Nu heb ik de horror films en dergelijke altijd wel gewoon leuk gevonden om te kijken, tegenwoordig nog steeds. Echter word ik daar niet angstig van ofso.

Wel heb ik hier vroeger wel eens mee ge expirimenteerd. In middelbare onderwijs jaren met klasgenootjes zogenoemd probere op te roepen. Hier is wel eejs resultaat uitgekomen in de vorm van snel bewegende klinken en gekke telefoon belletjes. In mijn omgeving zijn in de loop van jaren ook erg veel onverklaarbare dingen gebeurd die ik ook mee heb opgepikt. Zo heb ik het bij anderen wel eens meegemaakt dat er schuifdeuren zomaar open en dichtklappen. Daar heb ik toen eens een foto gemaakt, waarop in de weerspiegeling van het raam in de achtergrond op de foto een gezicht zichtbaar is. Ik heb tot aan mijn 18e met een nachtlampje, ofwel muziek of de tv aan moeten slapen omdat t anders niet mogelijk was, wegens angst en het horen van aparte dingen. Midden in de nacht voetstappen vanuit plekken waar niemand zou moet zijn, heb het een tijdje gehad dat ik zweerde meerdere keren een 2e ademhaling te horen naast mijn eigenste, ik sliep alleen. Ik heb tot nu toe op mijn 20ste voor het eerst echt zelf iets gezien. Ik stond in de douche en zag in de spiegel naast de douche op de witte muur een zeer duidelijke zwarte schaduw van een vrouw met lange haren. Ik heb mijzelf hierna wel kunnen aanleren zonder licht of geluid te slapen. Maar heb nu nog steeds vaak het gevoel dat ik niet alleen ben, zodra ik in bed goed onder de dekens lig weet ik dit weg te halen en toch te kunnen slapen, echter droom ik dan dus naar mijn gevoel niet.

Sinds een wat kortere tijd heb ik een periode gehad, tijdens het wat koudere weer. Dat ik sochtends wakker werd en alles best nat was van het zweten. Ik was niet ziek en kon ook niks herinneren waar het vandaan zou moeten komen.

Nu naar aanleiding van dit alles vraag ik mij toch echt af wat er nu precies aan de hand is, en of iemand mij daarmee kan helpen? Als er ik er in mijn traject bijvoorbeeld in zou slagen om de blokkade op een of andere manier op te heffen, wat zal er gaan gebeuren? Of is dit iets waar ik mee ga moeten leren omgaan?

Het is een erg lang verhaal, dus in eerste instantie alvast bedankt voor de moeite om het al te hebben gelezen !

Groetjes !